zondag
Mijn verhalen

Zondag

Zondag. Vandaag een zondag die niet heel anders begint als een andere zondag. Terwijl mijn man deze zondag vertrokken is om zijn hobby uit te oefenen. Stond mijn kleuter om 7.00 uur voor m’n bed te brullen, dat ze trek heeft en dat ze een boterham met chocopasta wil en dan ook nu! Ik weet dat er niks op zit dan uit mijn bed tegaan. Negeren werkt helaas niet als ze trek heeft…het loket is geopend voor vandaag.

Nou ok, dan gaan we er maar uit..gaap, gaap. Koffie, koffie, koffie!

Iets met een teen

Om kwart voor elf zijn we klaar om te vertrekken naar zwemles, heerlijk op de fiets want de zon schijnt! Happy word ik ervan! In het zwembad aangekomen bevind ik mij de komende drie kwartier in een sauna, shit ook nog vergeten om een tshirt aan te trekken. Ik zit de komende drie kwartier te zweten in een coltrui. Om de vijf minuten steek ik vanaf de kantlijn enthousiast mijn duim op naar Olivia, gaat goed zo, helemaal top, ietsjes dieper duiken, meis, let maar op de juf he nu. Naast mij zit een moeder die maar door blijft kleppen. Ze heeft last heeft van haar grote teen.. Vorige week trouwens ook van haar linkerteen. Ze heeft drie kinderen, hebben allemaal iets weet niet meer wat precies, maar ” iets” een aandoening. Ik volg het niet meer. Ik blijf maar  enthousiast mijn duim omhoog steken naar Olivia. Gaat goed hoor, schatje!

Happy van de zon!

Als we naar huis fietsen schijnt het zonnetje nog zo heerlijk! Dat ik wel drie keer enthousiast (misschien iets te) roep naar mijn kleuter; echt heerlijk weer om vandaag buiten te spelen! Als we thuis zijn roep ik dat ook nog een paar keer naar mijn oudste. Als ze naar buiten zijn, pak ik mijn blog erbij en denk dat ik voor een hele week vooruit kan bloggen. Fijn zo’n zondag!

Make-up en cavia’s

Helaas begint het te regenen. De meiden komen thuis, logisch. Mijn middagje bloggen kan ik wel vergeten. Strijkkralen, Barbies en nog veel meer wordt uit de kast gehaald. Tussendoor moet ik nog even een ruzietje blussen over kerstkaarten ?!??! Mijn oudste van tien heeft zomaar ineens besloten om een blog te gaan beginnen. Ik help haar daarbij, helemaal leuk vind ik dat! Enthousiast beginnen we samen met het inrichten van haar blog. We zijn er even mee bezig, maar leuk toch, zelfde als haar mama alleen iets met make-upjes en cavia’s. Haar blog begint met een nagellakje, waarbij ze zich afvraagt of ze niet gewoon moet vermelden dat ze het opgestuurd kreeg. Ik zeg dat ze maar gewoon moet bloggen dat ze het heeft gekregen van …oma.

Na een halfuur is de blogcarrière van mijn oudste alweer over. “Ik vind het nogal een gedoetje hoor”

Het avondeten is wederom een teleurstelling voor mijn kleuter. Weer geen spinazie pasta…

Ik kijk op mijn telefoon. Het is pas zes uur. We moeten nog de spits in met ze. Huiswerk maken, douchen, boekje lezen etc. Eigenlijk wil ik gewoon op de bank met chocola, thee en Homeland.

Gaat nog wel even duren.

Hoe was jullie zondag?

14 Comments

 • MamaPlaneet

  Ik dacht heel even dat je echt 3 kwartier in de sauna zat tijdens de zwemles. Dacht al ‘heerlijk’. Leuk dat je je liefde voor bloggen overbrengt naar je dochter. En toch klinkt het als een fijn weekend Dewi 🙂

 • Cynthia

  Ohw.. Klinkt zo cosy dit. Gedoetjes met de kids, blog opzij leggen en verplichte dingen. Ze zijn niet altijd even fantastisch, maar toch vind ik het gezellig erover te lezen!! Jaah! Mijn zondag bestond uit een ontbijtje, een meneer die onze stoel kwam halen, sporten en papieren uitzoeken. X
  Cynthia onlangs geplaatst…Ask the Blogger TagMy Profile

 • Sylvia

  Ik dacht ook oh heerlijk even in de sauna ff relaxen.. Maar inderdaad zwemles is gewoon één hele grote sauna. Wat lief dat je dochter ook een blog wilde. Hopelijk word het snel mooi weer en kunnen de Kids lekker buiten spelen. Heeft mama ook even pauze?
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #09My Profile

  • Firma mama

   haha ja. Ik vind het heerlijk als ze buiten spelen, maar dat hoeft echt niet als het regent. En nu ze wat ouder worden, kunnen ze zich ook best goed vermaken. Soms heel soms..lukt het mij dan om een blogje te tikken met ze erbij.
   Firma mama onlangs geplaatst…ZondagMy Profile

 • Nathalie

  Ow het zwembad, altijd een ‘dingetje’ warm… sauna en net de verkeerde kleding en altijd wel een moeder die wat te melden heeft.

  Je dochter aan het bloggen, ik ben benieuwd of ze het nog gaat oppakken 😉

  Wij hebben zondag vooral alle kleding uitgezocht en gepast, daarna even een ijsje eten en de stad in voor nieuwe broeken voor de oudste!