Wonton soep, zelf maken
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Heerlijke lichte maar smaakvolle Wonton soep

Allereerst gelukkig nieuwjaar!! Hopelijk hebben jullie smaakvolle dagen gehad! Wij indergeval wel, elk jaar hou ik mij zelf voor om toch echt niet teveel te eten maar elk jaar zie ik heerlijke gerechten, net iets rijker, net iets smaakvoller, net iets voller en net iets meer en ik ben verkocht.

Ik ben dol op kerst en gelukkig mijn gezin met mij al denk ik dat de hoeveelheid kerstliedjes die ik draai iets teveel van het goede is, maar ja het is maar een paar weken. Wanneer ik in de keuken sta dan staat de radio aan en zing ik uit volle borst mee.

Na al die feestdagen heb ik behoefte aan een lichte smaakvolle maaltijd.

Ook dit jaar hebben wij ons buikje rond gegeten en nu de dagen voorbij zijn en ik volop heb genoten van al het lekkers heb ik nu behoefte aan lichte maaltijden maar wel vol met smaak. Ik doe niet aan diëten, heb ik ook nooit gedaan maar ik geloof wel in bewuster eten en verse ingrediënten. Alle boeken over gezonde voeding en dure ingrediënten sla ik over. Tarwegras en havermout een nacht laten weken is aan mij en mijn gezin niet besteed. Ik vind het ook gewoon niet lekker. Het zal best gezond zijn maar ik ben van mening dat vers en alles met mate net zo goed is en voordeliger. Geen pakjes en zakjes maar verse kruiden en specerijen. Ik wil goed maar ook lekker eten.

Zelfgemaakte Wonton soep

Deze zelfgemaakte Wonton soep is een lichte maaltijd maar heeft ontzettend veel smaak en is makkelijk klaar te maken. Helemaal als je al voorverpakte wonton gebruik. Zelf doe ik er noedels bij maar als je echt licht wilt eten kan je die achterwege laten.

Hoe maak je de bouillon voor deze lichte Wonton soep
 • 2,5 liter water
 • 2 lente-ui
 • duimstuk gember
 • duimstuk verse laos (optioneel)
 • 2 stengels citroengras
 • halve chilipeper zonder zaadjes en zaadlijst
 • 2 blaadjes lemonleaves (anders schil van een halve limoen)
 • handjevol koriander met steel
 • 2 el lichte sojasaus
 • 2 el vissaus
 • klein maggieblokje
 • 2 el shaoxing wijn of droge sherry
 • schillen van garnalen (lees verder op het recept)
Bereiden:

Kneus de lente-ui, citroengras, gember en laos en doe alles in een pan met het water en laat tot de kook komen en 10 min zachtjes koken. Dan vuur uitdraaien en met de deksel erop laten trekken. Na 5 min even proeven of de bouillon goed op smaak is en dan min 30 min laten staan. De bouillon zeven en apart houden.

Wontonsoep,, zelf maken, Hoe maak je wonton soep.

Wonton
 • 500 gr rauwe garnalen met schil
 • 1 stengel citroengras fijn gesneden
 • 1 lente- ui in stukjes gesneden
 • gember naar smaak
 • 1 th geraspte verse laos
 • 1 eiwit
 • 1 el vissaus
 • 1 el sojasaus
 • 1 el mirin (anders th suiker)
 • paar druppels sesamolie
 • wontonvellen

Garnalen pellen en de schillen gebruiken voor de bouillon. Eerst de citroengras, lente-ui, gember en laos in de keukenmachine fijnmalen. Dan de sauzen erbij en de garnalen en kort mixen en als laatst het eiwit. Zet een bord klaar met bakpapier en een schaaltje met water. Vul de wonton vellen met 1 thl van de garnalenmix, bestrijk de randjes met water en vouw dicht met de punten naar boven en plaats op het bord. Zet het even in de koelkast.

Gerecht afmaken…
 • Verse korianderblaadjes
 • fijngesneden lente-ui
 • fijn gesneden chilipeper
 • mini paksoi of bakchoi, als je dit niet kan vinden is spinazie ook prima
 • tauge
 • wat druppels sesamolie

Kook de noedels zoals op de verpakking, je kan elke noedel nemen die jij lekker vindt. Laat uitlekken. De paksoi even blancheren in de bouillon en laat ook even uitlekken. Kook de wontons gaar in de bouillon. Neem een lekkere grote schaal en plaats wat van de noedels erin en de paksoi. Vervolgens wat tauge en de wontons en garneren met de verse koriander, lente-ui en chilipeper en giet voorzichtig wat van de bouillon erbij en wat druppels sesamolie.

Wontonsoep,, zelf maken, Hoe maak je wonton soep.

Zelf serveer ik er nog een Aziatische salade bij.

En geniet er lekker van en slurpen mag!!

Zelfgemaakte wontonsoep, wontonvellen, waar koop je die

Wat is Wonton? En waar koop ik deze wonton deegvellen?

Wonton vellen zijn vierkante, deegvelletje gemaakt van bloem, ei en zout die na het koken een beetje doorschijnend en glibberig worden. Bedoeld voor in de soep. Laat de wontonvellen eerst rustig ontdooien voordat je ze gebruikt. Je koopt  wontonvellen gewoon bij Albert Heijn of natuurlijk bij de Toko. Je vindt ze in het vriesvak.

Firma mama Gastblogger Parveen

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

Familiespijs