Cashewballen
Recepten,  Uitjes/Tips

Workshop “Zoet zonder Suiker”

Vorige week ben ik naar een workshop ” Zoet zonder Suiker” geweest. Een superleuke, lekkere en vooral verrassende workshop. Je staat versteld wat voor lekkere zoetigheden je zonder suiker kunt maken!

De workshop werd gegeven door Elles van de Veer van MozaProza uit Rotterdam. Ze geeft naast kookworkshops ook creatieve workshops. Elles is al jaren vegetarisch en vegan, dus verstand van “anders” eten maken heeft ze echt wel!

In deze workshop liet Elles zien, hoe je geraffineerde suiker kan vervangen door onder andere, dadels, agavesiroop, ahornsiroop te gebruiken.  In deze 3 uur durende workshop, heeft Elles een heerlijke raw appeltaart, bonbons, gezonde bananenbars en cashewnoten ballen gemaakt, waarvan ik serieus dacht dat er witte chocolade in zat. En het was echt zo lekker allemaal, gewoon zoet. En echt allemaal zonder die witte suiker?! Ja! Het kan allemaal vervangen worden…

Het fijne van deze workshop, tenminste dat vond ik. Dat je gewoon met alle andere “cursisten”gezellig aan een lange tafel zit en Elles, kletst, maakt alles en laat het zien aan de groep. Je kunt vanalles vragen en natuurlijk proeven wat er wordt klaargemaakt. Je hoeft dus niet eens zelf aan de bak! Ik vond het ook een soort High Tea, alleen met groene thee en suikervrije lekkernijen.

De workshop is van 13.00 – 16.00. De recepten stuurt ze je vervolgens via email, zodat je alles zelf kan proberen. De kosten waren 35,- Ik vond het leuk, gezellig en inspirerend! Was dus een geslaagd middagje!

Moza Proza, Elles van der Veer, info@mozaproza.nl

Cashew ballen

  • 100 gr ongezouten cashewnoten
  • 50 gr kokos rasp + extra om in te rollen
  • 3 el ahornsiroop
  • beetje vanille extract
  • rasp van een citroen
  • mespuntje kaneel
  • 2 tl chiazaad

Doe de cashewnoten en kokos in de keukenmachine. Rasp de citroen, voeg dit samen met de ahornsiroop, kaneel, vanille extract & chiazaad en mix het nog even.Als het een plakkerige bal dan is het goed, maak mooie balletjes. Rol de cashewballen door de kokosrasp en enjoy!

12 Comments