Mijn verhalen

Tag: De rotklusjes van het ouderschap

Kinderen zijn zoooo leuk! Echt waar. Ouderschap is superleuk, maar natuurlijk zijn er ook  “rotklusjes” die erbij horen. Niet dat het nou heel erg is om tedoen, maar geweldig is het niet. Het hoort er natuurlijk wel bij. En je doet het met alle liefde. Deze leuke tag komt van Aukje  van Aukjeswereld. En alhoewel mijn kinderen geen kleine schattige babietjes meer zijn, vulde ik de tag maar al te graag in. Lees je mee?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Toen ze nog van die heerlijke mooie roze babietjes waren, best vaak. Ik vond het verschrikkelijk om ze de volgende ochtend met een krasje op hun gezichtje te zien. De nageltjes zijn scherp. Ik was altijd degene die dat deed. Nu check ik elke week op lange nagels…vindt het een rot gezicht als de nagels lang zijn.

En de teennagels?

Die deed ik niet zo vaak..groeide niet zo hard. Check ik ook nog steeds, maar gaat nog steeds niet zo hard.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Elke week. En ik sla nooit over. Liefst zou ik het gewoon 2x per week willen doen, maar dat vind ik dan wel weer veel gedoe. Ik hou van heerlijke frisse constant ruikende wasverzachter bedjes.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Elke dag, tijdens het douchen, doe je toch gewoon automatisch?

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)

Gelukkig ben ik uit de babies en peuters! Doen ze allemaal zelf en dat is heerlijk! Maar dat deden we samen.

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?

Toen ze nog kleine babietjes waren, wij allebei wel. Wat dat betreft waren we echt een “cosy” team. Een deed de luier en de ander het flesje. Nu zijn ze ouder, komt het weleens voor (gelukkig niet vaak) dat ze wakker worden. En ze roepen dan altijd als eerste; PAPA. Heerlijk toch;)

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik was altijd degene die met de meiden het “consternatiebureau” bezocht. En zo zielig dat ze weer een prikje kregen.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan.

Als ik mijn ouders vraag, doe ik dat en mijn schoonouders belt mijn man. Goed geregeld zo toch?

Wat een leuke tag! Ondanks dat het voor mij allemaal weer een poosje geleden was vond ik het het erg leuk om in te vullen. Ik tag Linda, Kirsten  & Christa, ben benieuwd naar jullie antwoorden dames!