Door Wendy,  Wonen

Wendy: Welke kleur moet dit jaar in m’n huis?

Als je regelmatig de woonbladen leest, dan weet je dat er elk jaar nieuwe kleuren van “nu” zijn. 2016 is het jaar van okergeel en groen, komend jaar gaan we helemaal op de Denim Drift tour als het aan Flexa ligt. Maar luister je meer naar Histor dan ga je vast voor Dorade. Maar ja, elk jaar je woonkamer compleet vernieuwen gaat wat ver misschien. Dus hoe doe je dat nou, mee gaan met de trends en toch niet alles nieuw aan te hoeven aanschaffen?

Een neutrale basis is al het halve werk. Ben je gek op rood koop dat gewoon die rode bank, want je moet per slot van rekening wel blij worden van je spullen. Maar die kleur beperkt je wel in het wisselen van trend naar trend. Als je voor neutrale kleuren kiest kun je daar vrij makkelijk trends mee combineren. En die witte muren in huis, die lenen zich natuurlijk prima om heerlijk op te frissen elk jaar 🙂

Nou elk jaar, dan doe ik dan ook weer niet, maar in de loop van de jaren hebben mijn muren al wel verschillende kleuren gehad. Toen wij ons huis kregen, kozen we voor een chocolade bruine muur in onze woonkamer met daarin een witte openhaard. Daarna werden ze zandkleurig met een donkere openhaard en begin dit jaar heb ik de wanden donkergrijs richting groen geverfd met een licht grijsgroene openhaard. Deze keer ook een gedeelte van de keuken mee geverfd in dezelfde lichtgroene kleur. Maar…. ik wil daar wel bijpassende accessoires bij.

Goedkope vaas van Action wordt een stoere mat zwarte vaas…

Op Instagram volg ik verschillende woonbloggers en daar had ik al langere tijd opgemerkt dat dezelfde spullen steeds een ander kleurtje hadden… Duur grapje, zoveel vazen in verschillende kleuren dacht ik maar die verfden zij ook gewoon. Goedkope vaas van Action werd een stoere mat zwarte vaas die een echte eyecather was geworden.

Dus in plaats van naar Loods5 of een andere woonwinkel te rijden en volop in te slaan (wat natuurlijk erg leuk is), koos ik ervoor mijn accessoires die ik had ook eens te verven. Ik had namelijk bij Loods5 een kist gekocht in een lichtgroene kleur, maar vond hem toch iets afwijken van de kleur op de muur. Dus kocht ik verschillende kleine blikjes verf uit dezelfde lijn als de muurverf en ben daarmee aan de slag gegaan. Ik had voor mijn muren gekozen voor de Karwei Noir&Blanc lijn en daar hebben ze ook testers van. Dat is handig voor kleine oppervlaktes zoals accessoires.

Als voorbeeld een aantal spullen die ik onlangs nog geverfd heb, aardewerk waxinelichtjes en een houten kandelaar. bestand_000

Ik vind zelf het gebruik van muurverf prima voor op accessoires. Is wat grover qua eindresultaat maar daar houd ik wel van. Ik heb ook de lak geprobeerd. Dat geeft een minder grovere uitstraling, maar dat mag je ook verwachten van een lak.

img_2590Wat ik zonder problemen heb kunnen verven zijn houten kandelaars. Daar werkte de muur- en lakverf prima op. Op de foto linksboven staan houten kandelaren van Action en Riviera Maison. Beiden heb een hele nieuwe uitstraling gekregen. Maar ook aardewerk krijgt een compleet andere uitstraling wanneer je het verft met een matte (muur)verf. Grote goedkope fotolijsten van Action heb ik ook onder handen genomen en hebben nu de kleur die ik wilde hebben.

Om een wat groter lichtgroen vlak achter mijn fotolijst te krijgen heb ik een prikbord in dezelfde kleur geverfd. De komt tegen de donkere wand prima uit.img_2596

Hoe volg jij de trends op interieur gebied? Waar shop jij het liefst voor je huis?

4 Comments