Weekmenu

Weekmenu week 20

weekmenu

Eenvoudige weekmenu, wat we allemaal wel lekker vinden, dus de kids ook. Simpel, lekker en gezond. Speciaal voor de drukke ouders met weinig tijd!

Maandag

Ik maak een grote pan Spaghetti Bolognese.  De andere helft van de saus kan je van de week eten of invriezen. Scheelt weer.

Spaghetti bolognese

  • olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 600 gram rundergehakt
  • 1,25 dl rode wijn
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 wortel geraspt
  • Spaghetti
  • Parmezaanse kaas

Bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht. Voeg het gehakt toe en bakt dit in 5 min. bruin, giet de wijn erbij en laat een paar minuten sudderen. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en de geraspte wortel toe. Voeg peper en zout toe. Laat de saus op laag vuur 40 minuten sudderen.

Ik maak een grote pan Spaghetti Bolognese. Je kan de helft van de saus ook invriezen voor volgende week ofzo.

♥  Dinsdag

Geroosterde bloemkoolsoep (Rens Kroes)

Dit is echt een heerlijk soepje, valt ook in de smaak bij mijn meiden. Komt uit het 2e boek van Rens Kroes

1/2 bloemkool

  • 3 tl kokosolie, gesmolten
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gram babyspinazie
  • 1 handje (platte) peterselie, fijngesneden
  • 1 biologisch bouillonblokje
  • 1 handje feta (optioneel)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool en doe deze in een kom met twee theelepels kokosolie. Hussel het goed door elkaar. Bestrooi met cayennepeper, zeezout en zwarte peper en roer nogmaals door elkaar en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolstukjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de zoete aardappel in blokje.  Bak ondertussen de uisnippers en de knoflook met een kokosolie tot ze glazig zijn. Doe dan 1 liter water, de kokosmelk en de zoete aardappelblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg de geroosterde bloemkool er na 20 minuten aan toe. Maak de spinazie schoon en voeg toe aan de soep. Draai het vuur uit zodra de aardappel gaar is en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met wat extra peper en zout, het bouillonblokje en garneer met peterselie. En kruimel er eventueel wat feta overheen.

♥  Woensdag

Spaghetti Bolognese

Ballet en Atlethiek, dus we eten de spaghetti Bolognese van maandag.

♥  Donderdag

Gekookte aardappels, boontjes en stukje vlees

Geen uitleg nodig denk ik.

  Vrijdag

Patatdag!

Dit was het weer! Hopelijk heb je weer wat inspiratie voor van de week.