Recepten,  Weekmenu

Weekmenu week 16

WeekmenuMakkelijk weekmenu, wat we (bijna) allemaal wel lekker vinden, dus de kids ook. Simpel, lekker en gezond. Je moet het als drukke mama wel makkelijk houden.

Maandag

Ik maak een grote pan Spaghetti Bolognese, maandag op tijd eten, Noa moet naar Atlethiek, woensdag eten we dit ook weer. Je kan de helft van de saus ook invriezen voor volgende week ofzo.

Spaghetti bolognese

  • olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 600 gram rundergehakt
  • 1,25 dl rode wijn
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 wortel geraspt
  • Spaghetti
  • Parmezaanse kaas

Bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht. Voeg het gehakt toe en bakt dit in 5 min. bruin, giet de wijn erbij en laat een paar minuten sudderen. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en de geraspte wortel toe. Voeg peper en zout toe. Laat de saus op laag vuur 40 minuten sudderen.

Strooi er lekker Parmezaanse kaas op. Lekker met een salade.

Dit is een super makkelijk gerecht, vergt weinig voorbereiding, maar de saus moet wel lang sudderen.

Voorbereiding 15 minuten, sudderen 40 minuten.

 Dinsdag

Broodjes Kipkerrie

Een receptje ooit een keer gevonden op Smulweb. Zelf het e.e.a. aangepast.

  • 10 Surinaamse broodjes
  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl tomatenpuree
  • 4 eetlepels Roti kip Masala ( pot Faja Lobi, Albert Heijn)
  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl tomatenpuree
  • mespuntje Massala (kruiden)
  • 1 rode ui

Snij de kippendijfilet in stukjes, snipper de ui en de knoflook. Bak de knoflook en de ui, voeg de kippendijfilet erbij, de komijnzaad, tomatenpuree en de Faya lobi erbij. Laat ongeveer 20 min op laag vuur staan, af en toe omscheppen.

doe de broodjes even onder grill, snij een komkommertje en eetsmakelijk!

Voorbereiding ongeveer 30 minuten.

Woensdag

Spaghetti Bolognese van maandag

Vandaag makkelijk. De verse Spaghetti Bolognese van maandag. Noa moet naar atletiek, dus vandaag makkelijk en snel. We eten de verse Spaghetti Bolognese van maandag. Ik hoef alleen nog maar de spaghetti te koken.

Donderdag

Aardappelen, bloemkool, asperges, vlees.

De asperges eten wij, de meisjes eten bloemkool.

Geen uitleg nodig denk ik zo..

Vrijdag

Vandaah eten we lekker een patatje!

Dat was het weekmenu weer, hopelijk heb ik jullie nog wat ideetjes kunnen geven.