DIY Paastakken versieren.
Mijn verhalen

Wat hou ik van de lente!

Hi lente! Wat ben ik blij om je te zien! Je bent nog wel een beetje fris, maar ik ben happy dat je af en toe laat zien. Donkere dagen move on, maak plaats voor zon, licht en vrolijkheid!

Wanneer het lente is, dan is iedereen wel blij. Eindelijk zijn de echte koude dagen voorbij. Ook al zeggen ze weleens; maart roert zijn staart en aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed. Ik ga daar niet meer vanuit. Geloof er niks van dat het nu nog kan sneeuwen. Voor mij kan het vanaf de lente alleen nog maar beter gaan. Het blijft langer licht en de avonden worden langer.

Dit is hoe ik mij voel als de lente dan eindelijk een beetje begint;

Het huis wordt lente proof gemaakt. De winterspullen opgeborgen, kaarsen, kastanjes en dennenappels maken plaats voor bloemen met veel kleur. Zonnetje schijnt naar binnen en alles ziet er veel mooier en gezelliger uit. Hmm ik zie nu doordat het zonnetje zo lekker naar binnen schijnt, mijn ramen ook wel even een doekje kunnen gebruiken…

Begin van de lente vind ik altijd een beetje moeilijk. Want wat moet ik aan? Te warm voor de winterjas en ook nog een beetje fris voor een leer jasje, blazer of vest. Maar dat is een kwestie voor doorzetten, vanaf het moment dat het lente is heb ik geen zin meer in die dikke, praktische met capuchon- tegen- de regen- en wind winterjas, verdwijn maar weer voor lange tijd ergens in mijn kast. Vanaf nu geen haar op mijn hoofd dat ik mijn dikke jas aantrek. Dan maar een vestje onder mijn leren jasje… en een beetje koud lijden.

Mijn gelakte teennagels staan weer standby, klaar voor een sandaaltje. Je weet immers nooit hoe snel dit kan gaan. Zo kan het ‘s ochtends nog fris zijn en is het ‘s middags wel tijd voor een mooie open schoen.

Schoonmaken. Ik zeg het niet vaak; ja! Ik heb dan ook echt zin om de boel eens flink aan te pakken. Die ramen aan de binnenkant mogen weer eens flink onderhanden worden genomen, zodat de zon ook echt naar binnen kunt schijnen!

De tuindeuren gaan weer open. Iedereen geniet van de eerste zonnestralen. De tuin wordt geboend, hoge druk reiniger wordt weer tevoorschijn gehaald. Helemaal lente/zomer proof, zodat we straks als het echt zover is alleen een tuinkussen hoeven te pakken, barbecue aan te steken en genieten! Wat dacht je van je eerste ochtend koffie in de tuin helemaal alleen, als de kids op school zitten. Ik kan niet wachten…

En was januari nog zolang en duurde het nog een eeuwigheid, voordat het zomervakantie is. Ineens duurt het niet meer lang voordat de zomervakantie begint. We kunnen nu lekker aftellen.

Dus ja voor mij welkom lente!

Houden jullie ook zo van de lente?

23 Comments