Wat hou ik van de lente!

DIY Paastakken versieren.

Hi lente! Wat ben ik blij om je te zien! Je bent nog wel een beetje fris, maar ik ben happy dat je af en toe laat zien. Donkere dagen move on, maak plaats voor zon, licht en vrolijkheid!

Wanneer het lente is, dan is iedereen wel blij. Eindelijk zijn de echte koude dagen voorbij. Ook al zeggen ze weleens; maart roert zijn staart en aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed. Ik ga daar niet meer vanuit. Geloof er niks van dat het nu nog kan sneeuwen. Voor mij kan het vanaf de lente alleen nog maar beter gaan. Het blijft langer licht en de avonden worden langer.

Dit is hoe ik mij voel als de lente dan eindelijk een beetje begint;

Het huis wordt lente proof gemaakt. De winterspullen opgeborgen, kaarsen, kastanjes en dennenappels maken plaats voor bloemen met veel kleur. Zonnetje schijnt naar binnen en alles ziet er veel mooier en gezelliger uit. Hmm ik zie nu doordat het zonnetje zo lekker naar binnen schijnt, mijn ramen ook wel even een doekje kunnen gebruiken…

Begin van de lente vind ik altijd een beetje moeilijk. Want wat moet ik aan? Te warm voor de winterjas en ook nog een beetje fris voor een leer jasje, blazer of vest. Maar dat is een kwestie voor doorzetten, vanaf het moment dat het lente is heb ik geen zin meer in die dikke, praktische met capuchon- tegen- de regen- en wind winterjas, verdwijn maar weer voor lange tijd ergens in mijn kast. Vanaf nu geen haar op mijn hoofd dat ik mijn dikke jas aantrek. Dan maar een vestje onder mijn leren jasje… en een beetje koud lijden.

Mijn gelakte teennagels staan weer standby, klaar voor een sandaaltje. Je weet immers nooit hoe snel dit kan gaan. Zo kan het ‘s ochtends nog fris zijn en is het ‘s middags wel tijd voor een mooie open schoen.

Schoonmaken. Ik zeg het niet vaak; ja! Ik heb dan ook echt zin om de boel eens flink aan te pakken. Die ramen aan de binnenkant mogen weer eens flink onderhanden worden genomen, zodat de zon ook echt naar binnen kunt schijnen!

De tuindeuren gaan weer open. Iedereen geniet van de eerste zonnestralen. De tuin wordt geboend, hoge druk reiniger wordt weer tevoorschijn gehaald. Helemaal lente/zomer proof, zodat we straks als het echt zover is alleen een tuinkussen hoeven te pakken, barbecue aan te steken en genieten! Wat dacht je van je eerste ochtend koffie in de tuin helemaal alleen, als de kids op school zitten. Ik kan niet wachten…

En was januari nog zolang en duurde het nog een eeuwigheid, voordat het zomervakantie is. Ineens duurt het niet meer lang voordat de zomervakantie begint. We kunnen nu lekker aftellen.

Dus ja voor mij welkom lente!

Houden jullie ook zo van de lente?

Ook leuk om te lezen.

23 comments

 1. Hahaha ik heb gister dus in de tuin in het zonnetje even m’n teen nagels gelakt!! Dat hoort er echt wel bij als de zon weer gaat schijnen ­čśÇ
  Winterjas heb ik in de ochtend nog wel aan want op de fiets vind ik het echt nog wel fris..
  Hoop dat ik m gauw echt op kan bergen ­čśÇ
  MamaIssues.nl onlangs geplaatst…Toerisme Turkije de dupeMy Profile

 2. Voor een open sandaaltje ben ik nog niet klaar. Eerst maar eens een bezoekje brengen aan de pedicure. Doe ik overigens maar 1x per jaar. Ik houd van bloemen in huis en dan mn tuin er weer gepakt bij staat. Laat de lente maar komen!

 3. Ik vind het heerlijk de lente!! gister al lekker in het zonnetje buiten gezeten en genieten maar weer :D, wasje lekker buiten hangen….love it

 4. O heerlijk! Ik krijg ook helemaal zin om mijn tuin lente proof te maken en ook binnen lekker aan de slag te gaan met lente proof spulletjes!
  Kirsten onlangs geplaatst…JeugdtraumaMy Profile

 5. De lente is wel mijn favoriete seizoen, heerlijk genieten van het mooie weer en inderdaad langer licht. Al branden hier de kaarsjes nog wel, maar voor hoelang nog? Geen idee. En die verse bloemen die kleur geven in huis, ik houd ervan!
  Marieke onlangs geplaatst…Hema & Zeeman ShoplogMy Profile