de uitnodiging, tips & tricks
Mijn verhalen,  Uitjes/Tips

wat vermeld je op een uitnodiging van een kinderfeestje

Als moeder van twee schoolgaande kids, ontkom je er niet aan; het organiseren van kinderfeestjes. Sommige moeders zien er als een berg tegenop, maar een goede planning is het halve werk. Dus vandaag beginnen we bij het begin; de uitnodiging! Wat vermeld je op een uitnodiging? Tot hoelaat duurt zo’n feestje, wat gaan we doen? wanneer delen we de uitnodiging uit en hoeveel stuks kids nodig je uit? Ik vertel je stap voor stap wat je als eerste moet doen.

Wat gaan we doen?

Als eerste bepalen we wat we gaan doen? Noa wordt over een kleine drie weken tien jaar en ze wilt gaan zwemmen met haar kinderfeestje. Qua organisatie is dit voor mij kat in het bakkie! Het geluk is namelijk dat het zwembad bijna in mijn tuin staat, dus we kunnen er lopend naar toe. Zwemmen kun je natuurlijk pas doen als alle kids voorzien zijn van zwemdiploma’s.

Hoeveel kids?

Tja..je kunt de leeftijd van de jarige aanhouden. Ik vind dat altijd moeilijk. Noa wordt zo vaak uitgenodigd op feestjes. Ik vind het sneu als ze dan weer de helft weer niet kunt uitnodigen. Ze nodigt er 15 uit. Ik weet het, waarom doe je je zelf dit aan?!? Ik neem natuurlijk wel iemand mee om mij te supporten deze dag. Uiteraard hangt het er wel vanaf wat we gaan doen, wordt het een prijzige fotoshoot, slaapfeestje of een uitje waar we wat verder moeten, dan moet er natuurlijk geschrapt in de gastjeslijst.

En dan nu; de uitnodiging.

Daar begint het feestje mee. Het uitdelen van de uitnodigingen. Kaartjes kun je overal kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Al vanaf groep 1 maak ik de uitnodigingen zelf, samen met de meiden, omdat de meiden het leuk vinden om zelf wat te knutselen. Het blijft altijd een feestje voor de meiden om dan eindelijk de uitnodigingen uit te delen op school.

Beetje in het thema, dit keer dus zwemmen. Noa heeft deze uitnodiging zelf gemaakt. Heel eenvoudig, papier in verschillende dessins (250 gr. Hema) bijpassende stickers (Hema). Tekst kun je op het witte stuk kwijt. De vis teken je zelf of print een vis sjabloon van internet.

uitnodiging zwemfeestje
Uitnodiging zwemfeestje

De vorige jaren maakten we o.a. een lolly uitnodiging (knutselfeest) schaats (schaatsfeestje) kegel (bowlingfeestje)

lolly uitnodiging
uitnodiging knutselfeestje
bowling feestje
Bowling feestje
schaatsfeestje
Schaatsfeestje

Vorige jaar voor het prinsessenfeestje van Olivia maakte ik deze uitnodiging.

Prinsessen uitnodiging
Prinsessen en ridders uitnodiging
wat zet je op het kaartje

De datum, niet heel onbelangrijk, want iedereen moet weten wanneer het feestje is uiteraard. Doe je het op een woensdagmiddag of op een zaterdag ochtend/middag? Tegenwoordig kiezen er ook veel ouders om het kinderfeestje op een andere dag dan woensdagmiddag te houden. Een ochtend in het weekend of op vrijdagmiddag.

Welke tijd? Nu vind ik de tijdsduur van het kinderfeestje voor 10 jarige kids anders dan een stel kleuters. Voor het feestje van Noa houden wij de tijd aan 12.15 tot 17.00. Voor Olivia hebben we het feestje van 12.15 tot 15.00 gehouden, dit is lang genoeg voor kleuters.

Kies je ervoor om de kids naar huis te brengen of op te laten halen? De kinderen wonen hier in de buurt, dus brengen we ze naar huis. Dit keer gaan we zwemmen, dus halen de ouders de kinderen op bij het zwembad.
Vergeet het adres niet te vermelden en je telefoonnummer. Verder is het ook handig als je de telefoonnummers van alle ouders heb. Je weet tenslotte maar nooit…

Nu staat alles erop en kun je de uitnodigingen uitdelen of thuis langsbrengen. Thuis langsbrengen om misschien eventuele teleurstellingen te voorkomen, wat je wilt. Ik heb ook nog een handige draaiboek voor kleuters gemaakt. Hier staat een heel feestjes draaiboek in, deze was voor het feestje van Olivia die vorig jaar 5 werd met superhandige tips.

En verder houdt je hoofd koel en enjoy the party!

16 Comments