Mijn verhalen

Wat een dag!

Kan ik al naar bed

Wat een dag! Ik ben nu al moe. Soms heb je wel eens van die dagen dat je eigenlijk gewoon weer terug je bed in wil. Gewoon slapen tot de volgende ochtend, maarja helaas gaat h’m niet worden!

Ik werd vanochtend wakker met het vooruitzicht dat ik naar de tandarts moet voor een wortelkanaalbehandeling. Gatver! Zo geen zin in. Deze dag is nu al gedoemd om te mislukken. De kids waren al beneden en terwijl ik een snelle douche neem, hoor ik mijn kleuter vanaf beneden al ‘mammmamamammaaaaa!

Beneden heeft heeft mijn kleuter het plan om haar nieuwe Frozen slippers te wassen. Ik was not amused. Ik kwam beneden en ze was op de plavuizen vloer haar slippers aan het wassen met snoetenpoetsers…

Wat willen jullie op je boterham? Probeer ik op mijn vroege ochtend vrolijks te zeggen. Dan komt er een heel wensenlijstje. “Mama hebben we bruine bollen” “nee gewoon bruine boterham?” Mag ik er aardbeien op?”  “Uhh nee, dat doen we wel vanmiddag want ik heb nu geen tijd om die dingen te wassen en snijden” “Worst en chocopasta?” probeer ik heel luchtig? ” ja eentje met worst & de andere met de helft met chocopasta en de andere helft met vruchtenhagel” “Dat is wel een heel gedoe hoor Noa” “Doe dan maar met smeerkaas & honing” zonder boter want dat lust ik niet he..en uh ik hoef niet die perensap hoor, doe maar gewoon water. Perensap was vorige week the bomb! Nu ineens is de hype over?!?

En jij, Olivia?  Doe maar een boterham met smeerworst, of nee met vlokken en dan wel die hele dikke vlokken en er moet wel een Minions bij zitten he mam! En mag ik ook wat vlokken op mijn bord, met zo’n Minion. En mag ik dan siroop, thee vind ik toch niet zo lekker.

Kan niet wachten totdat ze op school zitten.

Als de meiden op school zitten, sjees ik nog door naar Albert Heijn. Zo das mooi! 9.00 weer thuis, heb ik nog even voordat ik naar de tandarts moet. Uiteraard kom ik thuis achter dat ik de helft vergeten ben!

Boven nog even snel aan de kant en ja hoor! Ik zie een boek liggen die volgens mij al twee weken terug moet zijn bij de bieb! Elke keer presteer ik het weer opnieuw om standaard telaat te zijn met inleveren, terwijl de bieb op nog geen 5 minuten lopen is.

Okay, the moment of true! Inmiddels 10.30, ik loop (ook om de hoek) naar de tandarts & bereid mij voor op een 1 uur en 45 minuten lig! Een wortelkanaalbehandeling. Pff ik heb er geen zin in! Terwijl mijn “smoelwerk” afgeplakt worden met stukjes zeil ,klemmen, kaakkussen, stofzuigers en prikken heel veel prikken, lig ik daar. 1 uur en 45 minuten! Ik ben bang dat ik mijn kaken straks niet meer normaal kan bewegen. Na anderhalf uur wordt de behandeling gestopt, conclusie; moeilijke plek, zenuwen er wel uit, maar blalabal..kies moet er uiteindelijk een keer uit. Enigszins verbouwereerd antwoord ik met; “daar moet ik nog even over nadenken.” Ik bedoel de zenuwen zijn er nu uit en is gevuld, dus waarom moet die kies eruit? Ik geef tandarts een hand en bedankt hem verder. Voor wat?!?

Gelukkig halen mijn ouders de meiden op, dus peer ik h’m mooi om mijn vergeten boodschappen te doen. Ik heb geen zin om tijdens de tussen- de- middag spit binnen te vallen. Wacht mooi tot ze weer op school zitten.

Ik loop nog wel even naar huis, want ik had sandalen besteld voor de meiden bij Omoda & Zalando maar de helft moet terug, grote onhandige dozen, neem ze toch even mee, kan ik ze gelijk bij Albert Heijn afleveren. En tuurlijk! Het PostNL punt is er dus niet meer bij deze Albert Heijn!  Wat een gedoe, loop ik daar met mijn bananen en worst en mijn dozen.

Het is nu pas half vier, was het maar morgen! Hebben jullie ook weleens van die dagen?

4 Comments