Kinderen die ruzie make
Mijn verhalen

Kinderen en ruzies/strijd

Als je net zoals ik, twee kids heb of misschien wel meer ..dan weet je dat dat kids om de kleinste, onbenulligste dingen ruzie/strijd met elkaar hebben.
Misschien dat het bij jongens er anders aan toe gaat dan bij meisje maar hier in huis verbaasd het mij soms waar het soms wel niet over gaat. Ik heb het zooitje zusjes hier thuis een beetje geobserveerd. En eigenlijk gaan die ruzies helemaal nergens over…

Het begint al ‘s ochtend vroeg; goedemorgen ladies, lekker geslapen?
Ja heel lekker, mama. Nou ik denk dat ik iets lekkerder dan jij heb geslapen hoor.
Ik heb gedroomd mama! Ja ik ook! Nee dat kan niet. Ik geloof niet dat jij ook opeens gedroomd heb, Olivia je kunt niet steeds hetzelfde hebben als ik.
(Nee, dromen, 1 p.p. max!)

Wat heb jij op je boterham? Smeerworst? Ik heb lekker kaas, dat is veel lekkerder!
Nee, Olivia ik heb ook kaas hetzelfde als jij hoor.
Dan nog is die van mij lekkerder. (huh?!?)

Een dag niet gewonnen is een dag niet geleefd in dit huis…

Vervolgens zijn de overheerlijke boterhammen met kaas op en moeten ze nog naar boven om sokken te pakken. Wie het eerste boven is? Ja want tuurlijk stel je voor ..een dag niet gewonnen…is een dag niet geleefd hier in huis.

Welke sokken heb jij aan? Roze? Ik heb katjes erop, die zijn veeel mooier!
(Ja lekker belangrijk ook)

“Mijn siroop smaakt zoeter dan die van jou hoor”…

We gaan naar school dames, jassen en schoenen aan! (Yes sir!, No sir;)
Heej Noa wie het eerst alles aan heeft gewonnen! Want ja..een dag niet gewonnen…

Onderweg naar school…mama het is vandaag toch dinsdag, ja dat klopt.
Neehoor het is maandag. Nee het is dinsdag. Echt niet vorige keer was het maandag.
Wat de kalender zegt, maakt voor ze niks uit.

“Mijn drol stinkt meer dan die van jou hoor”…

Thuis om 15.15. Lekker bakje chips meiden? Ja…Is dit bakje voor mij?
Nou Olivia heeft veel meer hoor en haar chipjes zijn veel groter.
Noa, ik heb ook het roze bakje hé. Dat is geen roze, Olivia..dat is zacht roze.

Best doodvermoeidend hoor dat ruzie maken…okay het hoort erbij. Gelukkig is het bij een ander niet anders. Ik ga niet ingrijpen. Er wordt niet gesmeten met IPads, dus ik blijf zitten waar ik zit en kom er niet tussen. Beetje strijd hoort erbij vind ik.
Dus oordoppen op en chill mama. Vaak is het na vijf minuten weer voorbij.
Zullen we met de Barbies, Noa?…ja maar ik ben Elsa.

Grijp jjj direct in of doe jij ook je oordoppen in?

6 Comments

 • Kitty

  Met een jongen en een meisje is het helaas ook zo. Ik kan er als enig kind ouder slecht tegen… Geen idee of het anders zou zijn als ik niet alleen zou zijn.
  Meestal begint het bij het ontbijt. En ze kunnen niet met en niet zonder elkaar.

 • Melanie

  Haha zo herkenbaar. Hier gaat het er met mijn jongens niet zo anders aan toe. Ruzie om de stomste dingen. Ik laat het gewoon gaan tot dat ik denk nu moet ik wel ingrijpen.

 • Esmeralda

  Zoooo herkenbaar hahaha. Ik heb 2 meiden van 10 en 18 jaar en maak nog steeds elke dag hetzelfde mee. Super irritant maar ik heb in de loop der jaren geleerd om mezelf daarvoor af te sluiten anders blijf ik aan de lopende band ingrijpen. En ik heb zo’n vermoeden dat dit nog wel een aantal jaren blijft doorgaan hier. Help!!!
  Esmeralda onlangs geplaatst…Instagram followers kopenMy Profile

 • Cynthia

  Gelukkig zijn mijn meiden na jaren van strijd, nu dan eindelijk vriendinnen. Mijn oudste probeer mijn jongste door haar pubertijd te loodsten. Hoe mooi.❤️ Maar vroeger kwam ik ertussen als het te ver ging. Elke dag dus..
  Cynthia onlangs geplaatst…Taal-en typefouten blindheid.My Profile