DIY,  Review,  Samenwerking,  Shoppen

DIY vogelvoer maken & review poncho en paraplu

Ken jij de superleuke webshop Outside wishes?  Outside wishes is een webwinkel met betaalbare hippe en leuke buitenaccessoires. Of je nu op zoek bent naar een goede gieter of een vuurkolf, deze buitenaccessoires shop heeft het allemaal en nét even een tikkeltje anders. Het is gelijk even een tip voor een leuk kerstcadeau onder de boom.

Ik mocht wat uitkiezen uit deze leuke shop en koos voor een schattig paraplu met lammetjes en een bijpassend poncho. Wat een dotje! Mijn testpersoontje was mijn kleuter, Olivia, die niet kon wachten om de poncho en paraplu te gebruiken, maar we hebben geen regen meer gezien vanaf het moment dat we de poncho en paraplu opgestuurd kregen. En het duurde haar telang, dus besloot ze op een mooie zonnige, koude zaterdagmiddag, tijdens het skaten gewoon haar poncho en paraplu te gebruiken. Ze vond hm gelijk al fijn om te dragen. Ze heeft vaker een poncho gehad, maar dan was het toch te lang, of hij plakte, waaide open én was hij was lang niet zo leuk als deze! Deze wil je gewoon knuffelen en nooit meer uitdoen. Aan de zijkant zitten ook handige drukknoopjes, zodat de poncho niet kan openwaaien. Ideaal voor de vierdaagse en op de fiets naar school, dacht ik. Olivia heeft maat 116/122, en is 1.19 cm lang, zoals je ziet past deze perfect!

Outside wishes

Ik mocht ook een leuk DIY  setje uitproberen om zelf vogelvoer met de meiden te maken. De meiden kopen elk jaar wel wat voor de vogeltjes, maar ik wou dit nog zelfs eens maken met ze. Dus het kwam goed uit. Nu had ik nog nooit zelf vogelvoer gemaakt en volgens Pinterest is dit natuurlijk appeltje eitje. Er zijn verschillende mogelijkheden om een heerlijk maaltje voor de vogeltje te bereiden. Ik kwam op Pinterest, vetbollen tegen die je moet maken met frituurvet. Dit is met kleine kids geen optie. Het frituurvet moet je dan smelten en dat is veels te heet. omdat aan de kinderen over te laten. Ik vond op Pinterest ook nog een recept met gelatine. De allerkleinste kunnen het zelf doen. Hier vindt je het recept. Met kids is dit vind ik het meest ideale. Je gebruikt geen frituurvet maar gelatine. Frituurvet moet je dan smelten, is veels te heet omdat aan de kinderen over te laten.

Handige DIY pakketje …

Maar zoals ik al aangaf, hadden wij een DIY pakketje gekregen van Outside wishes. Wat nog makkelijker was, alles compleet! Het enige wat je zelf toe moet voegen is water en heb je nog een lepeltje en een weegschaal nodig. In het DIY pakketje zit een malletje in vorm van een vogeltje,  lintje, vogelvoer en gelatine.

easter

En zie hier het resultaat! Je kunt 4x het vogelfiguurtje opnieuw vullen. Wij hebben het overige vogelvoer in muffinvormjes gedaan, zodat we in de tuin meerdere lekkere hapjes hebben voor de vogeltjes.

Het was een leuke en eenvoudige bezigheid, vooral omdat ze alles zelf kunnen doen, waren ze er echt wel even zoet mee. Ik zeg; doen, leuke bezigheid voor in de Kerstvakantie!

Dit blog bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk/bedrijf. Review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

4 Comments