Mijn verhalen

Tips! Met weinig tijd er toch nog verzorgd uitzien.

Tips. Met weinig tijd er toch nog verzorgd uitzien. Dat eigenlijk om 6.30 de wekker gaat en dat je dan uiteindelijk zolang door snoozt, dat er dan nergens meer tijd voor is. Yep, dat is voor mij dagelijkse kost. Herkenbaar? Nu ben ik niet het type dat dan ongedoucht, make-up loos in joggingbroek verschijnt op het schoolplein. Ook leg ik niet een avond van tevoren mijn kleding klaar. Ik heb altijd haast en nergens tijd voor in de ochtend.

Tóch lukt het mij, tenminste dat vind ik dan om er toch nog een beetje representatief voor de dag te komen. Met deze tips/hacks lukt het je om ‘s ochtends langer in je bed te blijven en ook nog eens verzorgd uit te zien. Ik deel je mijn snelle ochtendroutine.

Het 6.30, veels te vroeg. Ik snooze mijn telefoon door tot 7.15. Ik weet het echt asociaal, Dewi! Het jongste kind zit al lang en breed, aangekleed met boterham voor de tv. Ze is altijd gelijk met mijn man wakker, die al een half uur geleden vertrokken is. De oudste wacht net zolang totdat ik haar wek. Groot gelijk heeft ze.

Outfit van vandaag!

Ik leg nóóit een avond van tevoren mijn outfit klaar. Het is maar net hoe ik mij voel, wat voor weer het is en waar ik zin in heb. Ik heb een hoop kleding wat goed te combineren is dus heel moeilijk is het niet. Ik heb nu natuurlijk ook geen tijd om te staan twijfelen wat ik nu weer aan moet trekken. Maak het jezelf niet al te moeilijk. Kies voor een jurkje, scheelt je weer tijd om uit te kiezen wat je anders op een broek moet dragen. Ga je voor een broek? Kies dan makkelijk zwart of een jeans,  pas elk kleur blousje, blazer , sweater etc. op. Neem je kleding direct mee naar de badkamer, dat scheelt weer een paar minuten…

…ondertussen wek ik alvast mijn oudste dochter. Kleding van de meiden liggen trouwens wel een avond van tevoren klaar. Wel zo handig.

Douche

Ik begin met een 5 min douche, poets m’n tanden direct onder de douche. Binnen 10 min ben ik afgedroogd, ingesmeerd met creme, bodylotion én aangekleed. Ik was nóóit m’n haren  in de ochtend, want dan heb ik wel langer nodig. Er is geen tijd voor shampoo of föhn. Tip; was je haar een avond van te voren. Style het goed, ga alsjeblieft niet met nat haar slapen, want dan wordt je gelijk gestraft de volgende ochtend. En dan kun je nog een keer wassen. Dus style het goed, föhn, borstel, gooi er een beetje lak in, dan heb je echt de volgende ochtend nauwelijks werk aan je haar. Moet je nu eigenlijk toch écht je haar wassen, gebruikt dan …hier komt ie; je life-saver, inderdaad; droogshampoo!

Als ik beneden ben, maak ik snel koffie, lees; druk op het knopje. Smeer alvast een boterham en maak een kopje thee voor mijn oudste dochter, roep ik een paar keer dat ze op moet schieten. Neem ik ondertussen een slokje van mijn koffie. Sommeer ik mijn jongste dat ze alvast haar haren moet borstelen. Vul alvast de lunchtrommeltjes van de meiden. Hier ben ik ongeveer tien minuten mee bezig.

Uiteindelijk loop ik tien keer naar boven/beneden, want de  meiden zijn sokken vergeten, riem kwijt, toch een vestje aan etc. etc.

Make-up.

Ik heb een standaard make-up tasje met de spulletjes die ik elke ochtend gebruik, dus een lippenstiftje, mascara, blush, foundation en eyeliner. De rest wat ik soms, nauwelijks gebruik stop ik daar niet in. Als ik ‘s ochtends ook nog eens een keuze moet maken uit mijn verzameling lippenstiften dan duurt dat alleen maar langer. Kijk dan eens op een ander moment als je wilt switchen voor een ander kleurtje. Tijdens het opbrengen van m’n mascara, roep ik nog even snel naar de meiden dat de lunchtrommeltjes nog in de tassen moet. Ik heb niet meer dan vijf minuten nodig om mijn make-up op te brengen.

Ondertussen hebben de meiden hun schoenen al aan. Kam ik hun haar. Met dit strak schema heb ik echt geen tijd voor ingewikkelde Elsa vlechten, vaak wordt het een staart of twee vlechtjes.

Ik ben zelf met vijfentwintig minuten klaar, meer heb ik niet nodig. Met deze tips kun jij langer in je bed blijven én zie jij er ook nog eens binnen no-time verzorgd uit.

Hoeveel tijd heb jij ‘ s ochtends nodig?

34 Comments