Tips! Met weinig tijd er toch nog verzorgd uitzien.

Tips. Met weinig tijd er toch nog verzorgd uitzien. Dat eigenlijk om 6.30 de wekker gaat en dat je dan uiteindelijk zolang door snoozt, dat er dan nergens meer tijd voor is. Yep, dat is voor mij dagelijkse kost. Herkenbaar? Nu ben ik niet het type dat dan ongedoucht, make-up loos in joggingbroek verschijnt op het schoolplein. Ook leg ik niet een avond van tevoren mijn kleding klaar. Ik heb altijd haast en nergens tijd voor in de ochtend.

Tóch lukt het mij, tenminste dat vind ik dan om er toch nog een beetje representatief voor de dag te komen. Met deze tips/hacks lukt het je om ‘s ochtends langer in je bed te blijven en ook nog eens verzorgd uit te zien. Ik deel je mijn snelle ochtendroutine.

Het 6.30, veels te vroeg. Ik snooze mijn telefoon door tot 7.15. Ik weet het echt asociaal, Dewi! Het jongste kind zit al lang en breed, aangekleed met boterham voor de tv. Ze is altijd gelijk met mijn man wakker, die al een half uur geleden vertrokken is. De oudste wacht net zolang totdat ik haar wek. Groot gelijk heeft ze.

Outfit van vandaag!

Ik leg nóóit een avond van tevoren mijn outfit klaar. Het is maar net hoe ik mij voel, wat voor weer het is en waar ik zin in heb. Ik heb een hoop kleding wat goed te combineren is dus heel moeilijk is het niet. Ik heb nu natuurlijk ook geen tijd om te staan twijfelen wat ik nu weer aan moet trekken. Maak het jezelf niet al te moeilijk. Kies voor een jurkje, scheelt je weer tijd om uit te kiezen wat je anders op een broek moet dragen. Ga je voor een broek? Kies dan makkelijk zwart of een jeans,  pas elk kleur blousje, blazer , sweater etc. op. Neem je kleding direct mee naar de badkamer, dat scheelt weer een paar minuten…

…ondertussen wek ik alvast mijn oudste dochter. Kleding van de meiden liggen trouwens wel een avond van tevoren klaar. Wel zo handig.

Douche

Ik begin met een 5 min douche, poets m’n tanden direct onder de douche. Binnen 10 min ben ik afgedroogd, ingesmeerd met creme, bodylotion én aangekleed. Ik was nóóit m’n haren  in de ochtend, want dan heb ik wel langer nodig. Er is geen tijd voor shampoo of föhn. Tip; was je haar een avond van te voren. Style het goed, ga alsjeblieft niet met nat haar slapen, want dan wordt je gelijk gestraft de volgende ochtend. En dan kun je nog een keer wassen. Dus style het goed, föhn, borstel, gooi er een beetje lak in, dan heb je echt de volgende ochtend nauwelijks werk aan je haar. Moet je nu eigenlijk toch écht je haar wassen, gebruikt dan …hier komt ie; je life-saver, inderdaad; droogshampoo!

Als ik beneden ben, maak ik snel koffie, lees; druk op het knopje. Smeer alvast een boterham en maak een kopje thee voor mijn oudste dochter, roep ik een paar keer dat ze op moet schieten. Neem ik ondertussen een slokje van mijn koffie. Sommeer ik mijn jongste dat ze alvast haar haren moet borstelen. Vul alvast de lunchtrommeltjes van de meiden. Hier ben ik ongeveer tien minuten mee bezig.

Uiteindelijk loop ik tien keer naar boven/beneden, want de  meiden zijn sokken vergeten, riem kwijt, toch een vestje aan etc. etc.

Make-up.

Ik heb een standaard make-up tasje met de spulletjes die ik elke ochtend gebruik, dus een lippenstiftje, mascara, blush, foundation en eyeliner. De rest wat ik soms, nauwelijks gebruik stop ik daar niet in. Als ik ‘s ochtends ook nog eens een keuze moet maken uit mijn verzameling lippenstiften dan duurt dat alleen maar langer. Kijk dan eens op een ander moment als je wilt switchen voor een ander kleurtje. Tijdens het opbrengen van m’n mascara, roep ik nog even snel naar de meiden dat de lunchtrommeltjes nog in de tassen moet. Ik heb niet meer dan vijf minuten nodig om mijn make-up op te brengen.

Ondertussen hebben de meiden hun schoenen al aan. Kam ik hun haar. Met dit strak schema heb ik echt geen tijd voor ingewikkelde Elsa vlechten, vaak wordt het een staart of twee vlechtjes.

Ik ben zelf met vijfentwintig minuten klaar, meer heb ik niet nodig. Met deze tips kun jij langer in je bed blijven én zie jij er ook nog eens binnen no-time verzorgd uit.

Hoeveel tijd heb jij ‘ s ochtends nodig?

Ook leuk om te lezen.

34 comments

 1. Ha ha, ik was mijn haar altijd s ochtends, vd week s avonds gedaan. Niet heel goed droog geföhnd, resultaat “bad hair day”, grrrrr.
  Als ik werk gaat mijn wekker 6.15 en ben ik 7 uur weg, kleding ligt klaar, anders maak ik manlief wakker. Ik douche snel, maak me op, eet wat, haal meestal de halve vaatwasser leeg en hangt er nog was op, dan vouw ik dat in het donker op. Te droge was vind ik vreselijk. Neem boterhammen en fruit mee en ga ri kantoor.
  Ben ik vrij, dan gaat mijn wekker 6.55, ik snooze nooit. Maak de kids rond 7.30 wakker, heb ik even een half uurtje alleen in de badkamer en beneden.
  S ochtends is spits… 8.15 wil ik dan klaar zijn en naar school.
  Heel verhaal, sorry!!!

 2. Oww heerlijk he dat gehaast
  Ik moet er ook altijd netjes uit zien van mijzelf dus maak ook echt tijd voor make up
  Ik sta half 7 op
  Mijn oudste kan zichzelf aankleden en mijn middelste kan het ook maar dan moet ik niet raar op kijken als z’n broek achterstevoren zit… (hoe krijg je t voor elkaar denk ik dan)
  Mijn jongste is de grootste uitdaging dat is altijd een soort gevecht
  Ik heb dus echt wel wat tijd nodig in de ochtend hahaha
  MamaIssues onlangs geplaatst…I’m a 90s chickMy Profile

 3. Mijn wekker gaat om half 6 en dan spring ik er meteen uit. Als ik geluk heb is er nog niemand wakker en kan ik rustig een kop koffie drinken. Rond 6 uur is de jongste meestal wakker en daarna volgt de rest.
  Ik had graag net als jou wat langer in bed gelegen. Misschien later als ze iets ouder zijn?
  Krystle onlangs geplaatst…Hoera Batboy bestaat 1 jaar!My Profile

 4. Leuk om je routine zo te lezen! Ik zit nog met kinderen die zelf nog niet zo heel veel kunnen qua klaarmaken dus zou nog een aantal jaar moeten wachten geloof ik….

 5. Driekwartier snoozen? Dat doe je goed, dat kan ik niet hoor. Mijn ochtendritueel vind je op mijn blog, want die deelde ik vorige week 😉
  Overigens douche ik eigenlijk altijd ‘s avonds, alleen wanneer ik over moet werken niet. Heb er dan geen fut meer voor dus dan douche ik alvast ‘s ochtends. Ik heb wel het geluk dat ik krullen heb en een bad hair day niet zo snel opvalt 🙂
  marieke onlangs geplaatst…Random Questions Generator TagMy Profile

 6. Als ik erg snel moet dan red ik vaak net niet, tenzij ik ‘s avonds van tevoren een goed plan heb. 25 minuten is netjes vind ik. 🙂

 7. Minstens een uur heb ik ‘s ochtends nodig 😀 De helft daarvan dient eigenlijk om koffie binnen te kappen nog voor de koters hun nest uit gerold zijn 😀 Rustig wakker worden, en dat het liefst in stilte en op mijn eentje, is nogal een ding hier.
  Mijn haar was ik sowieso altijd een avond van tevoren. Maar stylen doe ik sowieso nooit. Met mijn krullen mag ik nog stylen wat ik wil, ‘s ochtends lijkt het toch nergens meer op 😀 Een vlecht of dot en it’ll do 😉
  Anneke onlangs geplaatst…A perfect little escapeMy Profile

 8. Jeetje wat is iedereen snel! Ik heb echt 1,5 uur nodig. Douche minstens een kwartier, soms nog wel langer zelfs. Mijn kids kunnen ook nog vrij weinig zelf dus dat kom er ook nog bij. Elke ochtend een race tegen de klok.

 9. Sinds de kinderen er zijn kan dat echt super snel…
  Ik kom aan 20 minuten denk ik… hahaha
  Vroeger kon dat makkelijk oplopen tot anderhalf uur.

  En ach als de kinderen groter zijn misschien 😉

 10. Ik douche eigenlijk altijd ‘s avonds omdat ik weet dat ik dan langer kan blijven liggen. Tegen dat ik ga slapen zijn mijn haren droog en ‘s ochtends kan ik ze meteen stylen.

 11. Als eerst wat een leuke blog! En jouw ochtendroutine kon zo de mijne zijn haha. Ik snooze dus ook altijd minstens een halfuur om goed wakker te worden. In de ochtend was ik ook nooit mijn haren. Dit doe ik 3x in de week in de avond. Ik heb droog haar en haaruitval als ik dagelijks mijn haar zou wassen en behandelen dan zou er niet veel van overblijven vrees ik. Hier heeft dochter ook vaak een simpele staart of vlecht. Iets anderd mag trouwens niet van haar, is teveel gedoe aan haar koppie.

 12. Haha wat grappig? Ik doe eigenlijk hetzelfde! Ik blijf liggen tot 7.15 soms 7.30 uur, leg niks klaar en ben altijd redelijk presentatief en op tijd op school.