Sanur, Bali
Mijn verhalen,  Uitjes/Tips

verre reizen met kinderen

“Vroeger” boekte wij gewoon een ticket, regelde we een auto en hoppa lekker 3, 4 weken reizen. Het liefst verre reizen. En nu met kinderen gaan wij naar de camping.

Na 3 jaar camping wilde wij wel weer eens een andere vakantie. Alhoewel we vaak “luxe” “huisjes” (lees: STACARAVANS) hadden met airco, vaatwasser, gave inrichting etc. en het altijd leuke vakanties waren met onze vrienden, vinden wij zo’n camping vakantie  hard werken! Uiteindelijk ben je toch nog met veel huishoudelijke klusjes bezig. (Was, koken, boodschappen!?!) En dat is nou net dat wij niet willen op vakantie. Dus vorig jaar op de camping in Italië, tijdens de afwas, nadat ik het linnengoed in de wasmachine had gedaan en de boel had aangeveegd. Besloten wij het jaar daarop niet meer naar een camping zouden gaan, maar een comfortabel hotel, waar je niks hoeft tedoen. We hebben tenslotte VAKANTIE.

Eerlijk is eerlijk. Een camping is geweldig voor de kids! Dus het hotel moest ook van alle gemakken voorzien zijn, kidsclub, minidisco, spectulaire glijbanen & een leuke omgeving.

Uiteindelijk kozen we voor Bali. Rondreizen op Bali en Lombok stond al lang op ons lijstje, maar de bedoeling was om wat jaartjes te wachten totdat Olivia wat ouder zou zijn.

We kozen voor Sanur, een badplaats in het zuiden van Bali. Aangezien Bali een surfers paradise is en dus bekend staat om de spectaculaire golven is de zee bij Sanur rustig en een ideale plek voor gezinnen.

We hadden een kleinschalig hotel geboekt. Dus geen grote glijbanen, kidsclub & minidisco. Een op de foto’s rustig hotel, met een mooi zwembad. Dat vond ik wel heel spannend, want stel nou dat die meiden zich vervelen?!? Sleuren we ze eerst mee naar de andere kant van de wereld en dan teleurgesteld zijn na een reis van 16 uur omdat er niet gedanst kan worden op “Chi Chi Wa”

Waar ik mij allemaal druk om maakte, was niet nodig. De reis was lang en ik had uiteraard vanalles meegenomen. Uiteindijk hebben de meiden de helft van de reis geslapen (nachtvlucht) daarna films gekeken en oldskool Pac man in het vliegtuig gespeeld. Ik heb ze geen moment over de vliegreis horen klagen.

Aankomst in het hotel, was al een hele belevenis. De meiden keken hun ogen uit, ze vonden het prachtig. De mensen, de tuin, sfeer en de hotelkamer. Het zwembad was een feest, ondanks dat er geen glijbaan te bekennen was. En er waren genoeg kinderen waarmee ze heel de vakantie mee hebben gespeeld.

De bedoeling was dat dit hotel in Sanur onze plek voor de komende 3 weken zou worden en dat we dan zouden rondreizen op Bali en ook nog langs Lombok en Gili eilanden, extra hotelovernachtingen zouden we allemaal terplekke regelen. Net zoals we vroeger zonder kids deden. We waren voor alles ingeënt en hadden ook malaria pillen bij ons voor Lombok. Kortom wat dat betreft waren we goed voorbereid.

Uiteindelijk hebben we dagtripjes gemaakt en zeker wel wat van de “must see, must do & must eat” lijstje kunnen afstrepen. We merkten al snel dat de meiden, alles leuk vonden, maar na een dagtrips wilden ze vervolgens de komende dagen gewoon naar het strand en zwembad. De volgende keer zouden we toch wat meer plannen. Extra hotelovernachtingen in een andere plaats zouden we toch eerder boeken en voor boottochten is het toch verstandiger om daar kritisch naar te kijken met kids.

Bali is geweldig! Zeker ook voor gezinnen. Echt een paradijs. Er is zon, prachtige stranden en je kunt zoveel moois bekijken.  Mensen zijn lief. Je kunt er héérlijk eten (voor weinig geld) Wij kwamen veel gezinnen tegen die al meerdere keren naar Bali zijn geweest en besmet zijn met het Bali “virus” Het is heel goed tedoen met kinderen.

En wat gaan we volgend jaar doen? Camping of hotel? Dat is voor ons wel duidelijk. We gaan toch voor wat meer comfort. Ik vind het heerlijk, elke dag schone lakens en handdoeken. En ik heb ook gezien, dat de meisjes zich niet vervelen zonder minidisco en dat ze in een hotel ook prima vakantievriendjes kunnen hebben.

Wat voor vakantie doen jullie? Gaan jullie liever naar een camping of kiezen jullie voor een hotel?

7 Comments