Vakantietip! Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” (4+) (2)
Door Sabine,  Uitjes/Tips

Vakantietip! Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” (4+)

Vakantietip! Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” (4+)

Leuk voor de zomervakantie, de Tiptoi® starter set “Bij ons thuis”! Het lag al een tijdje klaar om te testen, maar de laatste schoolweken waren zo druk geweest! De zomervakantie is inmiddels gestart en het is tijd om het Tiptoi® spel te testen, samen met mijn jongste dochter Julee (5). Hoera, altijd een feestje zo’n gloednieuw spel!

Tiptoi® starter set “Bij ons thuis”

Inhoud van de doos:

  • Tiptoi® Geluidenprentenboek “Bij ons thuis”
  • Tiptoi® interactieve stift
  • Houder voor de stift
  • Usb-kabel
  • Pagina met activeringscirkel
  • Handleiding
Voordat je kind begint, eerst even dit..

Allereerst heb je 2 AAA-batterijen nodig voor de interactieve stift. Deze worden niet bij het spel geleverd. De stift opent gemakkelijk na het indrukken van een wit knopje, stop de batterijen op de juiste manier erin en sluit de stift weer. Zet de stift aan en activeer deze door met de punt een activeringscirkel aan te tippen. Je interactieve stift kiest daardoor automatisch de Nederlandse taal en je bent klaar voor het spel!

Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis”

In het Tiptoi ® Geluidenprentenboek “Bij ons thuis” kom je alles te weten over de familie Hofman in de Fonteinstraat 5. Hier wonen de kinderen Lara, David, baby Finn met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky. Met de Tiptoi® interactieve stift kan je het huis van de familie Hofman tot leven laten komen. Het prentenboek leidt je door de verschillende kamers en de tuin, waarbij je alle tekeningen kan aantippen met de stift. Je kan kiezen om eerst alles te horen en daarna een aantal zoekvragen te beantwoorden. Het prentenboek ziet er prachtig uit: kleurrijk, veel te zien en de pagina’s zijn van stevig karton.

Op de doos staat als aanbevolen leeftijd 3-4 jaar, maar in de handleiding staat 4+. Mijn dochter is 5 jaar, maar de vragen zijn goed te doen voor deze leeftijd. Soms zelfs een beetje lastig, zoals “Wie is de oudste dochter van mama?” en “Wie is de vader van papa?” Dat vereist toch meer inzicht in familieverhoudingen dan een gemiddelde 3-jarige heeft. Maar er worden gelukkig ook gemakkelijke vragen gesteld, zoals “Waar staat de koelkast?”.

Wat vindt het testpanel..

Ondertussen is nieuwsgierige “grote” zus Loïs (7) aangeschoven, om te zien waarmee zusjelief zo rustig speelt. Julee (5) vindt het een mooi prentenboek, ze vindt het grappig dat er een stem uit de stift komt en de opdrachten zijn stimulerend. Als het antwoord goed is, hoor je een compliment. En bij een onjuist antwoord, wordt ze aangemoedigd om het nog een keer te proberen. De vragen veranderen elke keer, het verveelt niet. Ze werkt rustig het hele boek af, terwijl Loïs de intro teksten voorleest. Een prima samenwerking! Als ik hun mening vraag, krijgt het spel van beide meiden een duim omhoog. Maar grote zus probeert snel nog een nieuw Tiptoi® spel voor haar leeftijd uit te slepen (aah.. mama.. please please).

Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” mag in elk geval van hen mee op vakantie!
Prijs en verkrijgbaarheid

Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” kost circa €43,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Het tiptoi® assortiment, waaronder ook losse stiften, bestaat uit startersets (incl. tiptoi®-stift), boeken, spellen, puzzels en speelfiguren voor kinderen van circa 4 – 10 jaar.

Heb je al een stift, dan kun je deze voor ieder tiptoi®-product gebruiken door gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.

*Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen in ruil voor een review.