Thuisblijfmoeder momboss, VA, Virtual Assistent
Mijn verhalen

Van thuisblijf mam naar momboss. Ik ga ervoor!

Misschien was het jullie al opgevallen, maar het  is een beetje stil de afgelopen tijd rond mijn blog. Ik heb daar een reden voor.. een hele goede. Gisterenochtend had ik een afspraak bij de KvK en heb ik mij ingeschreven als zelfstandige. Ik ben dus sinds gisteren officieel een ondernemer! Zo, zo en wat ga je dan ondernemen Dewi? Nou ik ga aan de slag als Virtual Assistant. Een wat? Een Virtual Assistant (VA) dat is een zelfstandig professional die op virtuele basis andere ondernemers ondersteunt. Klinkt goed he?

Wat doet zo’n “VA” en kan jij dat wel, Dewi?

Een VA, een van de upcoming beroepen (jaja ik heb een kleine research gedaan) De werkzaamheden van een VA zijn heel divers. Zo kun je ondersteuning bieden aan online management, denk daarbij WordPress website maken, blog plaatsen, social media aanmaken etc. Maar ook de dagelijkse dingen waar een ondernemer niet of nauwelijks aan toekomt (agendabeheer, email bijhouden, presentaties uitwerken, reizen boeken etc.) Kortom er is nog veel meer wat een VA (ik dus) kan doen om een drukke, ambitieuze ondernemer te ontzorgen. Zo kan de ondernemer doen waar hij goed in is en ik kan hem/haar daarbij ondersteunen en meedenken. En dat ga ik allemaal vanuit huis doen. Alles virtueel, dus denk aan Skype, Whatsapp, mail en we werken via diverse project management tools. Verder heb ik al zo’n 18 jaar ervaring als secretaresse/management assistente. De werkzaamheden zijn mij niet onbekend.

van thuisblijf mom naar momboss

Dus sinds gisteren ben ik niet alleen een thuisblijf mom maar ook een momboss. En ik heb er ongelofelijk veel zin in! Superleuk om mijn eigen toko te beheren, gewoon eigen baas te zijn. Mensen vinden het stoer dat ik deze stap heb genomen. Vind ik ook, maar heel eerlijk heb ik natuurlijk niet heel veel te verliezen. Ik had geen baan om op te zeggen. Het ondernemen is voor mij ook niet heel onbekend. Mijn man is al een jaar of 11 zelfstandig. Ik heb vanaf het begin gezien wat het ondernemen precies inhoudt. Maar toch blijft het spannend! Ik spring toch in het diepe, geen idee wat ik kan verwachten. Ondanks dat ik niet heel veel te verliezen heb, wil ik natuurlijk wel dat het een succes gaat worden. Dus ik ga er honderd procent voor.

Energie

Ik ben al zo’n 6 jaar thuis. De meiden zitten nu allebei op school. Ze worden groter en merk dat ik steeds meer vrijheid krijg. En ondanks dat ik geniet en blij ben dat ik thuis kan zijn voor de meiden, heb ik de laatste jaren wel het gevoel/idee dat ik meer wou. Iets waar ik weer energie uit kan halen. Mijn blog heeft er voor gezorgd, dat ik mijn ei kwijt kon. Ging weer een nieuwe wereld voor mij open. Bloggen heeft mij en nog steeds zoveel leuks gebracht. Dat had ik nooit verwacht. Stiekem hoop ik dat het met mijn onderneming ook zo zal gaan.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan mijn “VA” website en logo. Mijn website moet mijn visitekaartje worden. Ik kan niet wachten totdat alles af is, zodat ik kan knallen!

To be continued…

28 Comments