Uitjes/Tips

ASeal Zeehondenopvang

Vandaag zijn we met de girls naar A seal in Stellendam geweest. A seal is een zeehonden opvang, wat vorig jaar december pas geopend is. De meiden zijn gek op diertjes, dus we wilden nog een bezoekje brengen aan de schattige zeehondjes!

Eerste indruk is dat het er mooi en verzorgd uit ziet, niet zo heel erg groot. Op dit moment waren er zeven zeehonden opgevangen.  Het zijn voornamelijk jonge zeehonden die hun moeder kwijt zijn geraakt, gewond of ziek zijn.  Er is ook nog een expo, waar je alle weetjes over zeehonden komt te weten. Erg leuk & informatief. We hebben ook nog een speurtocht gedaan, Olivia vond er niks aan, maar Noa die natuurlijk al wat ouder is vond het erg leuk. Verder zijn er nog wat interactieve spelletjes, Natuurlijk zie je ook van dichtbij de zeehondjes. Je kunt zien hoe de zeehonden worden opgevangen en verzorgd. Verder is er ook nog een klein buitenverblijf.

Wat vonden wij ervan? Het is klein, wij hadden met een half uur wel alles gezien. Het is wel een mooi verblijf en werken veel vrijwilligers die goed werk doen!

Ik vond het best prijzig,  kinderen vanaf vier jaar,  6,50 en volwassenen 9,50. Wij waren er maar een half uurtje en we hebben alles gezien en de speurtocht gedaan, maargoed ik vind het wel een mooi initiatief dat ze dit doen voor deze mooie schattige diertjes. En top dat er vrijwilligers zijn, anders zou A Seal er niet zijn.

Ik denk niet dat we hier weer voor een tweede keer naar toe zullen gaan, na een bezoekje heb je het wel gezien. Het is leuk om dit uitje met iets anders te combineren. Ik zou er zeker niet helemaal voor omrijden.

A Seal Zeehondenopvang en Expo
Haringvlietplein 3 A
3251 LD Stellendam

2 Comments

 • Kitty

  Wij zijn toevallig vorige week geweest. De kids waren in de mei vakantie ook met mijn ouders. Mijn ma zei het is klein en best prijzig.
  Wij gingen lunchen bij de buren (Zoet of Zout) en de kids wilde weer naar de zeehonden, dit keer met hun neefje.
  Wij waren ook best snel klaar. De speurtocht voor de grotere kids, want de andere hadden ze al gedaan. En wij moesten helpen.

  Ik zou ook niet snel nog een keer gaan.

 • Firma mama

  Ja en als je op hun site kijk, vind ik ook dat ze zich groter voordoen dan dat ze zijn hoor. Ik weet heus wel dat je het niet kan vergelijken met Ecomare, maar ik vond het best prijzig voor wat je tezien krijgt.
  Firma mama onlangs geplaatst…ASeal ZeehondenopvangMy Profile