uit met kinderen
Uitjes/Tips

uit met kinderen: Natuurmuseum Brabant

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor kinderen  in de Kerstvakantie. Ga dan eens naar Museum Brabant in Tilburg. Wij brachten vorige week een bezoekje aan dit museum. Ik vind het niet altijd even makkelijk om een geschikt uitje te vinden voor mijn kleuter van vijf en mijn bijna tiener. Vaak is het voor de één kinderachtig en niks aan voor mijn kleuter. Natuurmuseum Brabant is echt een uitje voor jong en oud. Of je 2 bent of 10 bent, deze superleuke plek is voor iedereen die houdt van natuur en alles wat daarbij hoort.

In het Natuurmuseum Brabant kunnen kids op een leuke en vooral interactieve manier alles leren over de natuur. Er zijn diverse interactieve tentoonstellingen voor wat oudere kinderen, maar ook voor de allerkleinsten.

Noa heeft samen met haar vader in de “00 – zone” een “DIY” natuuronderzoek gedaan, wat superleuk is om tedoen vanaf een jaar of acht. Bij de kassa kun je opgeven voor deze gratis workshop. Er zijn verschillende worskhops dit keer was dat “Oertijd lab; peuter fossielen uit mergelsteen”  Noa was hier eerder met een kinderfeestje geweest en toen heeft ze een uilenbal uitgeplozen.

Ondertussen vermaakte Olivia zich bij de tentoonstelling “ijstijd” waar ze op Mammoetjacht was en keek ze haar ogen uit in de grot van een bijna echte Neanderthaler. Daarna was ze zo geïnspireerd dat ze in de tekenruimte een mammoet tekende en zelfs nog verkleed wou als een Neanderthaler.

Wat ook heel leuk is de tentoonstelling “BOS” Bos veranderd mee met de seizoenen, BOS is nu veranderd in een winterse bos. BOS lijkt wel een interactief sprookje, er gebeurd hier vanalles zoals in een echt bos, lijkt wel bijna magisch. Heel leuk voor kids vanaf een jaar of 4 t/m 8 jaar. Noa van bijna 10 vond dit trouwens ook nog erg leuk. In het bos kun je o.a. opdrachten doen die je kunt vinden in verschillende kastje. Deze kastje kun je openen met een “tak” die als sleutel dient. Je kunt je opgeven bij de kassa. Je kunt dan een halfuurtje door het magische bos lopen.

Na al deze verschillende tentoonstellingen kun je ook even genieten van een lekker broodje in het gezellige museum café. En ook hier kijk je weer je ogen uit en lees je allemaal “weetjes” op de muren. Heerlijke plek om even bij te komen, neem plaats aan de leestafel en voor de kids is er een speciaal hoekje met kleurplaten.

Voor de allerkleinsten is er momenteel ook een Kikker tentoonstelling met huis en al! En alles wat daarbij hoort!

Uiteraard hebben we nog veel meer gedaan. Erg leuk  is, is de tentoonstelling “de Reis” deze tentoonstelling is verspreid over verschillende zalen en gaat over dieren, planten en de mens. Alle zalen van deze tentoonstelling zijn verbonden met een trein, die je telkens naar een ander station brengt. Grappig dat je dan op de 2e verdieping komt en ineens in een trein staat.

Het museum is best groot en er zijn een hoop verschillende tentoonstellingen te zien. Leuke is dat er echt veel voor de kids tedoen is en ook nog een keer leerzaam is.  Wat wil je nog meer! Ik zeg zeker kidsproof.

Waar?

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

Het museum is goed bereikbaar met de auto. Een parkeergarage op een paar 100 meter loopafstand en met de trein ook makkelijk bereikbaar. Het museum ligt tegenover Tilburg CS.

Prijzen

Kinderen t/m 3 jaar, gratis
4 – 17 jaar 9,-
Volwassene 11,-

Openiningstijden

10.00 uur – 17.00 uur.

Dit is by the way geen gesponsorde blog. We vonden dit een leuk uitje en zeker een aanrader;)

Is dit museum wat voor jullie kids?

7 Comments