Tortilla taart
Recepten

Kidsproof recept: Tortillataart

Het was gisteren weer zover hoor; INSPIRATIELOOS. De grote vraag; wat gaan we eten vandaag??!? Het blijft moeilijk koken voor kinderen. Het moet makkelijk, lekker en ook nog eens gezond zijn. En vooral niet teveel werk. Ik heb gisteren Tortillataart gemaakt. We eten dit niet heel vaak, vergeet vaak dat de meiden dit lusten. Dit gerecht vond ik ooit lang geleden ergens in een Allerhande.  Je kunt het bijna geen recept noemen, want het is zó makkelijk! En echt zo klaar. Ideaal voor doordeweeks. Het is echt een kidsproof recept. De meiden vinden over algemeen wel lekker. Er zitten namelijk bonen in, die lusten ze wel, maar het kan ook zo zijn dat ze het de volgende keer niet meer lekker vinden. Het is maar net hoe hun pet staat, zeg maar. Ik heb hele aparte kinderen wat eten betreft. Hopelijk herkenbaar. Dit keer vonden ze het héérlijk! Had ik even geluk.

Tortillataart

Wat gaat er allemaal in:

500 gr rundergehakt
zakje Enchiladas kruidenmix
1 blik Chilibonen (uitlekken)
250 gr geraspte belegen kaas
300 gr tomatensalsa uit een potje
Tortilla wraps
zure room
springvorm doorsnee 23 cm

Hoe maak je deze tortillataart?

Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm alvast in met wat olijfolie en zet het nog even opzij voor straks. Bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin. Voeg de kruidenmix toe. Roer de bonen erdoor. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm, bedekt de bodem met een laagje gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetlepel salsa. Maak nog meer van deze lagen. Ik had 6 tortilla wraps gebruikt. Eindig met een tortilla met wat kaas.

Tortillataart
Gehakt en de bonen! Zo makkelijk. Ik zou geen zout toevoegen. De kruidenmix maakt het al zout genoeg.

Zet de tortillataart 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Snij de taart pas aan, als het wat afgekoeld is. Schep er een dit zure room op.

Tortillataart
Kan nu de oven in! Een kwartier op 180 graden. Totdat de kaas gesmolten is

wij hebben dit gegeten met een lekkere tomatensalade en een komkommertje en wortels voor de kids.

Deze makkelijke én lekkere tortillataart maakt je binnen een halfuurtje. Kwartiertje voorbereiden en een kwartier oven.

wat vinden jullie van deze easy peasy maaltijd?

9 Comments