
Kidsproof recept: Tortillataart
Het was gisteren weer zover hoor; INSPIRATIELOOS. De grote vraag; wat gaan we eten vandaag??!? Het blijft moeilijk koken voor kinderen. Het moet makkelijk, lekker en ook nog eens gezond zijn. En vooral niet teveel werk. Ik heb gisteren Tortillataart gemaakt. We eten dit niet heel vaak, vergeet vaak dat de meiden dit lusten. Dit gerecht vond ik ooit lang geleden ergens in een Allerhande. Je kunt het bijna geen recept noemen, want het is zó makkelijk! En echt zo klaar. Ideaal voor doordeweeks. Het is echt een kidsproof recept. De meiden vinden over algemeen wel lekker. Er zitten namelijk bonen in, die lusten ze wel, maar het kan ook zo zijn dat ze het de volgende keer niet meer lekker vinden. Het is maar net hoe hun pet staat, zeg maar. Ik heb hele aparte kinderen wat eten betreft. Hopelijk herkenbaar. Dit keer vonden ze het héérlijk! Had ik even geluk.
Tortillataart
Wat gaat er allemaal in:
500 gr rundergehakt
zakje Enchiladas kruidenmix
1 blik Chilibonen (uitlekken)
250 gr geraspte belegen kaas
300 gr tomatensalsa uit een potje
Tortilla wraps
zure room
springvorm doorsnee 23 cm
Hoe maak je deze tortillataart?
Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm alvast in met wat olijfolie en zet het nog even opzij voor straks. Bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin. Voeg de kruidenmix toe. Roer de bonen erdoor. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm, bedekt de bodem met een laagje gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetlepel salsa. Maak nog meer van deze lagen. Ik had 6 tortilla wraps gebruikt. Eindig met een tortilla met wat kaas.

Zet de tortillataart 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Snij de taart pas aan, als het wat afgekoeld is. Schep er een dit zure room op.

wij hebben dit gegeten met een lekkere tomatensalade en een komkommertje en wortels voor de kids.
Deze makkelijke én lekkere tortillataart maakt je binnen een halfuurtje. Kwartiertje voorbereiden en een kwartier oven.
wat vinden jullie van deze easy peasy maaltijd?


9 Comments
Ramona (Kijk, mama!)
Lekker! Welke kruidenmix gebruik jij?
Firma mama
Ja dat ik er gelijk even aanpassen;)) Ik had een enchillada mix gebruikt, Je weet wel staat bij de Taco pakjes etc. Is lekker hoor! Lusten je kids vast!
MamaIssues
Dit heb ik ook al eens gemaakt maar dan met kipfilet 🙂 Zag ik een keertje via Pinterest voorbij komen echt super lekker!
Ik had inderdaad er ook tomaatjes, komkommer en avocado bij.
Super makkelijk!
Firma mama
Ook een idee met kipfilet! Je kunt eindeloos variëren inderdaad! Zo “inspiratieloos” zijn we nog niet;))
Ilse van Kreanimo
Dat klinkt lekker, inderdaad.
Denk wel dat dit één van de dingen gaat zijn die ik ‘maar’ één keer in de week mag eten met mijn dieet! Hahahaha.
Firma mama
haha! Misschien als je de kaas weglaat..wordt ie wel saai. Maar de kids vinden het heerlijk! Succes met je dieet!
Cynthia
Dit lijkt me echt freaking lekker. Maakt het nog uit welke kruiden je gebruikt voor het gehakt? Ik ga deze zeker bewaren!! Thanxxx.
Cynthia onlangs geplaatst…Romige pasta met gerookte zalm!
Firma mama
Oja dat is wel handig ja..ik ga het meteen even aanpassen. Ik had zo’n Enchillada zakje gebruikt van Texmex kruiden. Je kunt ook de tacokruiden wel gebruiken hoor denk ik..
Cynthia
Ja! Ik heb het gemaakt!! Ben benieuwd, want hij staat in de oven!!