Tomatensoep voor de zieke
Mijn verhalen,  Recepten

Tomatensoep voor de zieke…

Gisteren had ik een ziek meisje thuis, Olivia. Na een nacht, wat je kan vergelijken met hel en uiteindelijk de volgende dag héél veel was, dan weet je wel hoelaat het is. Vandaag maar niet naar school. Een dagje bankhangen met een dekentje, beetje op de iPad (lees; heel de ochtend op de IPad) en voor de televisie. Op de bank, naast haar een emmer, want ja wat we ‘s nachts meegemaakt hadden willen we natuurlijk geen tweede keer, dus vandaag was de emmer haar bestie!

Tomatensoep of soep. Als ze hier ziek zijn of we willen makkelijk en een gezond eten dan maak ik meestal soep. Dat eten de chickies zonder te mokken helemaal op. De staafmixer is wel van essentieel belang, want ze schrikken zich dood als ze een stuk paprika of courgette zien drijven. Dus wil ik dat ze dit goed blijven eten, dan moet de staafmixer goed zijn werk doen. Het liefst eten ze dan graag mijn zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Deze soep is zo makkelijk te maken. Het is een eenvoudige tomatensoep, dus geen tomatensoep waar van de tomaten geroosterd moeten worden in de oven of waar je nog de basilicum moet plukken en snijden. Lekker allemaal, maar veels te veel gedoe. Dus gewoon een tomatensoep met heel veel groente. Een lekker gezond soepje voor bijvoorbeeld de ziekenboeg!

Ingrediënten

1 pakje tomatenfritto
Bleekselderij
Paprika
Courgette
Wortels
Ui
Knoflook
Groentebouillon blokje

Soepballetjes

300 gram rundergehakt
Worcestersaus
Knoflook
Peper
Zout
1 eetlepel gedroogde peterselie

Snij de courgette, bleekselderij, paprika en wortels in blokjes. Breng alvast 1,5 liter met het groente bouillonblokje aan de kook. Voeg de gesneden groente toe Snipper een klein uitje en de knoflook, bak deze kort. Voeg deze dan ook bij de soep. Laat de soep nog even 15 minuten pruttelen.

Ondertussen meng je het gehakt met een scheutje worcestersaus, peper, zout, peterselie en knoflook. Vorm daarna kleine balletjes van het gehakt.

Pureer ondertussen de soep met de staafmixer. Als de soep goed gepureerd is, breng je de soep op smaak met zout en voeg daarna de soepballetjes toe. Laat dit 10 minuten pruttelen en je tomatensoep is klaar! Ik vind het een lekker pittig soepje, vanwege de ui en knoflook.

Binnen een halfuurtje heb je een lekkere gezonde soep op tafel. Lekker met brood.

12 Comments