Mijn verhalen,  Uitjes/Tips

Tips voor een opgeruimde hal

Het is een zooitje in mijn hal! Als ik binnenkom, dan word ik geconfronteerd met de rommel. Welkom thuis!  Het lijkt verdorie wel een oorlogsgebied! De kids “pleuren” bij binnenkomst hun jas neer in een hoekje. Ik breek mijn nek bijna door de schoenen die midden in de hal liggen. Waarom kan mijn gang niet zo’n mooi Instagram plaatje zijn? Ik snap het wel in dit huis wonen kinderen. Ik denk (hoop ik) dat dit voor vele herkenbaar zal zijn. Het wordt tijd dat de hal eens flink aangepakt wordt. Hoe? Lees je hier want ik heb de tips voor een opgeruimde instagram proof hal.

We maken eerst even een inventarisatie van het oorlogsgebied:

Wat ligt/staat er allemaal in de hal;

In een gezin met schoolgaande kinderen liggen er uiteraard school (tassen) De dames hebben meerdere schooltassen, voor elke bui eentje zeg maar. Er wordt ook gesport.
Dus vaak ligt hier ook nog eens een sporttas met alle toebehoren. De kapstok hangt hier vol met diverse jassen. Ook nog eens de overgang van zomer naar herfst.
Dus liggen er nog spijkerjasjes, bodywarmers, regenjassen, tussenjasjes, vestjes en winterjassen. Ook voor mij ligt vanalles, winterjas, leren jasjes, blazer, nog een blazertje. Een “praktische” jas met capuchon…en ga zo nog maar even door.

We hebben in onze gang een kastje met laatjes staan, daarboven een spiegel.
Op het kastje ligt mijn toilettas, want ‘s ochtends maak ik mij hier op.
Op dat kastje liggen ook tekeningen en werkjes van school ook een zooi aan ondefinieerbaar speelgoed van de kids, maar owee als dat weg wordt gegooid.
Onder de trap liggen de tuinkussens nog, die liggen daar al een maand of twee.

Er ligt en scala aan schoenen. In een andere ruimte heb ik 3 schoenenkasten staan, maar standaard worden hier alle schoenen met veter en al uitgetrokken. Want stel je voor dat je even moet omlopen om de schoenen in de “speciale”  schoenenkast te stoppen. Op de inloopmat liggen nog paardrijlaarzen, hardloopschoenen en oude buiten speel schoenen. Wat een teringzooitje…

Vier tips hoe je in no-time een opgeruimde hal creëer:
  • Spullen die je minder dan 3x nodig hebt, berg je ergens anders op. Dus hier zijn dat de sportspullen. De sporttas krijgt een plek in de berging en de tuinkussens heb ik inmiddels verbannen naar zolder.
  • Zoek de jassen uit die je echt niet meer gaat dragen dit seizoen. De kans dat de kinderen hun jas neer “gooien” is dan wat kleiner. Ze hoeven nu nauwelijks moeite tedoen om hun jas op te hangen aan de haakjes, wat er is nu plek gecreëerd!
  • Schaf een leuke mand aan, zodat je daar de handschoenen, mutsen, sjaals etc. in kan bewaren.
  • Geef de spullen een vaste plek. Geef de kids een eigen kastje/laatje. Ik heb een kastje staan in mijn hal. De meiden hebben nu ieder een eigen la. Daar komt al het spul in te liggen wat ze allemaal meeslepen van school. Maar ook laatjes raken vol. Dus laat ze regelmatig de laatjes opruimen. Een voordeel je ziet al de prullaria niet
Kijk kritisch…

Zodra de deur opengaat worden er spullen meegenomen of achtergelaten. Logisch dat het hier zo snel rommelig wordt.

De hal moet een plek zijn waar je gelijk denkt bij binnenkomst;  “heerlijk! Ik ben thuis”. Ook is je hal het visitekaartje voor de rest van je huis.  Kijk kritisch. Wat wil je in de hal bewaren en wat kun je elders opbergen!

Dit waren de tips voor een opgeruimde Instagram proof hal.

6 Comments