Mijn verhalen,  Uitjes/Tips

Tips vliegreis met kinderen

Nog een paar weken en dan gaan we vliegen…met de kids. Ja met de kids, geen 2 uurtjes, maar zestien uur. Zestien uur!? Hoe haal je het in je hoofd hoor ik je zeggen. Nu zijn het geen new borns meer die je lekker in slaapt wiegt, ook geen peuters meer, die de boel bijelkaar kunnen gillen,  maar een kleuter en een prepuber, easy peasy moet dat zijn, toch?

Ik denk dat het vliegen zelf met een kleuter en een prepuber makkelijker is dan een peutertje, maar toch moet ik een manier vinden om de hele reis zo makkelijk en comfortabel mogelijk te houden voor ons allemaal. Het draait in deze leeftijdscategorie allemaal om; entertainment, bezighouden. Ik denk zelf als je een vliegreis van 2 á 3 uurtjes maakt, niet zo heel veel nodig hebt dan een IPad en een Nintendo. Maar 16 uur vliegen is wel even ander verhaal. Dan zoeken we afwisseling!

Ik heb er over nagedacht; boarden. Ik ga pas aan board op het allerlaatste moment. Gezinnen eerst toch? Al zijn we de laatste in de rij! Zolang mogelijk rekken de boel. Ik denk dat ik ze eerst een goed uurtje laat rennen totdat ze zo moe zijn.

Draag allemaal zo comfortabel mogelijk kleding! Allemaal! Mijn kinderen worden niet happy in hun skinny jeans, 16 uur lang. En wij ook niet…sweatpants for all of us! Zo comfi mogelijk! Waarschijnlijk moet je zo vaak opstaan uit die stoel, vanwege de kinderen. Het liefst zitten ze in hun koeieprint onesie in het vliegtuig, maar dat gaan mijn modepopjes niet doen.

Wat heel fijn is dat deze vlucht pas ‘s avonds vertrekt. We gaan dus de nacht in. Ik ga er vanuit dat we allemaal gaan slapen…en ook als het effe kan, LANG! Hopelijk zijn we dan zes uurtjes verder.

We hebben een plek met z’n viertjes in het midden. Maar heb je dat niet regel een plek bij het gangpad. Ruil anders met iemand, leg uit dat ze anders constant over h’m heen zullen klimmen. Ik weet nu al dat we met de jongste samen naar de wc zullen gaan. Die durft niet alleen, die denk dat haar poep direct door de lucht zal zweven. Die van negen durft ook niet, waarschijnlijk durven ze niet eens te zitten. Dus dat wordt zweten in dat ieniemienie hokje.

Mijn meiden worden altijd blij van cadeautjes, met autoreizen kocht ik altijd de halve Action leeg. Ik kocht kleine cadeautjes, mijn meiden zijn gek op pennetjes, schriftjes, gummetjes en dat soort prullaria. Verder doen vakantie doeboekjes het ook goed. Maakt allemaal niet uit, als ze maar zoet zijn!

Uiteraard gaat de IPad, mediaspelertjes, koptelefoons, Nintendo DS mee. Zijn we ook weer een paar uur verder. Dit keer doen we niet aan halfuurtje kookwekker, dan IPad uit.

Verder heb ik een paar reisspelletjes gekocht. Spelletjes zijn niet mijn favoriete bezigheid, dit keer speel ik maar al te graag mee. De meiden bepalen hun eigen regels in hun voordeel uiteraard. Maakt mij allemaal niet uit. Hoppa weer een half uur verder!

Snoep, koekjes en chips worden mijn beste vrienden. Moet ik ook wel weer oppassen dat ik ze niet teveel geef. Stuiter stuiter in het gangpad.

Houdt de snoetenpoetsers binnen bereik, vieze vethanden zul je vaak krijgen in het vliegtuig van al die nootjes, die je uit vervelling zult eten.  Anders moet je weer je handen wassen in het toilet.

Ik denk dat we allemaal een inzink momentje zullen krijgen, na een uurtje of tien vliegen. Zal ook in het vliegtuig waarschijnlijk weer mijn politie pet op moeten doen en de ladies tot orde moeten roepen.  Maar ja..so be it, daar moeten we dan maar mee dealen en de rest van het vliegtuig ook.

Wat een voorbereiding en veel over nagedacht! Vroeger zonder kids stapten we zo het vliegtuig in en dan maar hopen dat we niet naast koters zaten. Ga lekker met je kinderen naar Centerparcs dacht ik dan.

Hebben jullie weleens zolang met kinderen gevlogen?

13 Comments