Statisch haar hoe kom je er vanaf
Mama & Beauty,  Uitjes/Tips

Tips tegen statisch haar

Zit je heerlijk met je voetjes op de bank, reik je even om je kop thee te pakken.. schiet je haar omhoog!  Trek je je jas aan blijft je haar weer lekker aan je gezicht plakken. Statisch haar. Ik word er gek van. Zodra het winter  wordt en de temperatuur richting het vriespunt zo’n beetje bereikt, dan krijg ik, behalve dat ik het nog heel koud heb er ook nog eens een ongevraagde ontplofte coupe bij. Hoe kom je van deze coupe punk af? Ik heb wat handige tips op een rijtje voor je gezet, waarvan je haar netjes in shape blijft.

wat tedoen tegen statisch haar?
Borstel

Wat voor soort borstel gebruik je? Een borstel van metaal of plastic kan namelijk je ongevraagde punkkapsel versterken, gebruik dan een borstel van varkenshaar of nylon. Wat ook kan helpen is je borstel even in de koelkast te zetten. Doe dit dan weer niet te lang, want dan wordt het weer te vochtig en daar droog je haar dan weer van uit. Borstel je haar ook niet vaker dan noodzakelijk.

Olie

Een beetje (Argain) olie of wax wil ook vaak helpen. Gebruikt het alleen een beetje in je haartoppen, dan hoeft je ook niet te vrezen voor een vettige look. Anders heb je weer coupe gebakken ei…

Handcreme

Dit vind ik persoonlijk de handigste en de snelste manier. In de winter heb je altijd wel standaard handcreme in je tas. Smeer het eerst lekker uit op je handen, strijk daarna met je handen in je haren, gegarandeerd zachte handen en geen coupe punk. Je zou het ook eventueel met bodylotion kunnen proberen, maar ook weer niet teveel, want dan wordt je haar weer zo snel vet.

Droogtrommel doekje

Deze heb ik zelf nog nooit geprobeerd, want ik gebruik die doekjes nooit. Je weet wel die droge doekjes die je bij je schone was in je droger doet…schijnt een wondermiddel te zijn om je coupe knetterijs te temmen.Wrijf over je haar heen met een droogtrommel doekje of wrijf het doekje over je borstel.

Haarmasker

Vochtarm haar heeft meer kans op coupe knetterijs, vaak heb je in de winter last van droog haar. Wat ook wil helpen is een goede haarmasker en een goede voedende shampoo, was trouwens je haar niet al tevaak en gebruik ook niet teveel shampoo, want daar droog je haar nog meer van uit en maakt je haar dus weer statisch.

Kleding

Laat die warme heerlijke wollen vest in je kast hangen, want wollen of synthetische kleding is niet goed voor je haar, daar wordt je een knetterijsje van, helaas…

Knot

Een knot is nog het makkelijkst tegen coupe punk, heb jij geen lang haar voor een knot, doe dan gewoon een muts op. Spuit de binnenkant van de muts een beetje in met haarlak!

Met deze tips ga jij met mooie haartjes de winter door. Ik zou zeggen probeer wat van deze tips uit.

14 Comments