Koningsdag, tips, regen, droog weer
Uitjes/Tips

Tips en ideetjes voor Koningsdag voor droog én nat weer.

Weet jij wat je gaat doen met Koningsdag? Ik zat tot vorige week met 30 april in mijn hoofd. Maar niets is minder waar, Koningsdag is al over een paar dagen! Dit keer valt Koningsdag op donderdag 27 april. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet heel erg goed. Gewoon grafweer zeg maar. Vorig jaar waren de voorspellingen ook niet te best en heeft het bij ons heel de dag zo’n beetje geregend. Misschien valt het wel mee en stelt het weer de komende dagen nog wat bij. Maar met kids is het wel handig om een Plan B te hebben.

Wat ga je nu doen op Koningsdag als het toch regent? En als het een beetje miezert? Lees hier wat tips voor wat tedoen met een regenachtige koningsdag of een miezerige Koningsdag. Dat is natuurlijk wel een verschil;)

Voor de echte die hards…

Kijk, een echte die hard trekt zich natuurlijk niets aan van “een beetje” regen, hagel, storm. Maar als je goed voorbereidt bent kun je misschien aan het einde van de dag nog zeggen; “uiteindelijk viel het best nog wel mee” Trek in iedergeval die dag lekker warme kleding aan, neem een poncho mee of trek je “praktische moederjas met capuchon aan” en draag goede dichte schoenen. Want als je voeten nat en koud zijn, dan kun je zo’n gezellige dag wel vergeten en ga je écht het liefst naar huis. Dus laat het zover niet komen en trek waterdichte schoeisel aan.

Plan A als het echt alleen maar miezert

Als het alleen een miezer regentje is , want ik verwacht die dag echt geen volle zon en 20 graden, maar hopelijk wel een droog weer, dan kun je best op een kleedje, toch? Mijn kids vinden het vaak leuk om die dag wat centjes te verdienen. Dit zijn wat leuke ideetjes om samen met je kinderen tedoen. Superleuk, maar goed weer is wel nodig (en fijn)

 • Superleuk om met mijn meiden tedoen om op Koningsdag een nagelstudio te openen! Je heb er niet megaveel voor nodig, wat nagellakjes, uiteraard oranje! Een tafeltje, stoeltje/krukje.
 • Plaats een stukje rode loper, koop bij de Action wat Oranje feestartikelen, gekke brilletjes, boa’s en maak met je telefoon, camera of met een Instax poloraid camera een te gekke foto! Je kan het direct mailen of maak alvast een speciale Facebook pagina aan voor de gemaakt foto’s! Ook niet weer heel veel nodig!
 • Ook erg leuk om met kleuters tedoen, bak cakjes en versiert ze in de kleuren rood, wit blauw en oranje!
 • Zelf popcorn bakken, koop plastic puntzakken of van die kartonnen popcorn bakjes (gezien bij Xenos)
 • Ruim je zolder op, vast wel nog speelgoed, waar de kinderen niet meer mee spelen. Ruimt lekker op!
 • Wat volgens mij ook wel heel goed werkt is een grabbelton maken! Koop de wat kleine “prullaria”spulletjes bij de Action, inpakken en grabbelen maar!
Tenslotte nog wat tips voor goede business:
 • Zoek je een mooi plekje, zorg dat je er op tijd bij bent. Plekje waar je ook kunt schuilen voor het geval dat het gaat regenen.
 • Kleed jezelf en de kids vrolijk aan! Lekker uitgedost in het Oranje, zodat je goed opvalt!
 • Zorg voor genoeg, wisselgeld, een lekker stoeltje, een trommeltje of geldkistje & eten en drinken.
 • Mensen pakken iets op en vragen de prijs. Plak van tevoren stickertjes met de prijs er op. Wees ook niet al te duur. Anders ben ik bang dat je de rommel weer terug naar huis mee moet nemen.
Maar wat nu als het echt hagelt, plenst en waait?
Tja daar zit je dan, kids en jij mooi in het oranje uitgedost, maar niet echt het weer om bovenstaande ideetjes te gaan doen. Tijd voor een plan B!
 • Trek je oranje outfit aan en zorg dat je tv om 10.45 aan staat. Kijk dan live naar de Oranjes die dit jaar in Tilburg zijn. Natuurlijk met een oranje tompouce, want geen Koningsdag zonder een oranje tompoucen natuurlijk!
 • Ga gezellig naar de bios, lekker makkelijk. Nu draaien er ook een hoop leuke films in de meivakantie. Bij Pathé is er het kleuterbios speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar de allerleukste kinderfilms, waarbij het licht niet helemaal uit gaat en het geluid wat zachter staat.
 • Kost wel even wat voorbereiding, maar voor de crea mama’s onder ons; zet een leuke speurtocht thuis uit, natuurlijk in het teken van Koningsdag. Sluit de middag dan gezellig af met lekkere pannenkoeken. Check Pinterest voor speurtocht ideeën
 • Of een binnenspeeltuin, veel zijn er op Koningsdag open maar check nog even voor de zekerheid voor de openingstijden.
 • Ga lekker bakken met de kids, oranjes koekjes
 • Houdt Facebook, regionale krantjes een paar dagen van tevoren in de gaten veel Koningsdag activiteiten hebben met slecht weer een ander programma en soms wordt er voor de vrijmarkten een overdekt alternatief geboden.

Hopelijk wordt het donderdag toch lekker droog met een zonnetje, maar mocht het stortregenen dan zijn er dus nog wat alternatieven.

Wat gaan jullie doen met Koningsdag?

18 Comments