Uitjes/Tips

Tip: Het boek zonder tekeningen

Olivia kreeg voor haar verjaardag zo’n geweldig hilarisch boek! “Het boek zonder tekeningen.”Ik had er nooit eerder van gehoord, maar het boek is erg populair. “Het boek zonder tekeningen doet precies wat het beloofd, dus geen mooie leuke plaatjes alleen woorden en dan ook nog in alle soorten en maten. Het klinkt dus niet echt aantrekkelijk voor kinderen, ongelooflijk saai, maar geloof mij de kids liggen in een deuk en jij ook. Het is gewoon zo’n maf boek. We hebben nog nooit zo gelachen om een boek.

Maar wat maakt dit boek nou zo bijzonder? Het boek begint met een uitleg hoe boeken gelezen moeten worden, dat elke woord ook ECHT gelezen moet worden. Dat zijn nou eenmaal de regels. Vervolgens moet de lezer de mafste dingen voorlezen, zoals “en mijn hoofd is gemaakt van bosbessenpizza” en het nu al favoriete stukje van Olivia, wat ik nu al wel een paar keer heb moeten herhalen. “De enige vriend die ik in de hele wereld heb is een nijlpaard. En hij heet POEPIEKONT” Het gaat helemaal nergens over, maar dat maakt het boek zo hilarisch leuk!

Het boek zonder tekeningen is geschreven door B.J. Novak een Amerikaans acteur, scenarioschrijver en stand-upcomedian. Hij weet als geen ander hoe je volwassenen aan het lachen krijgt maar snapt ook goed wat kinderen leuk vinden namelijk volwassenen gekke, vieze of stoute dingen horen zeggen! En dat is nou precies wat er gebeurt wanneer je dit boek gaat voorlezen.

Superleuk boek! Een echt voorleesboek vanaf een jaar of 3. Echt een aanrader

Het boek zonder tekeningen

5 Comments