Mijn verhalen,  Review,  Samenwerking

Theemomentje met Dolce Piccante

Theemomentje van de dag. Het is twee uur in de middag en het is Kerstvakantie. De kids zijn beneden en ik ben boven met de was bezig. Op de achtergrond hoor ik gekibbel, terwijl ik de was sorteer tel ik in gedachte…een, twee, …en ja! Mammmaaaaaaa! Mamaaaa! schreeuwt mijn kleutermeisje Olivia. Ik hoor haar iets roepen over; niet eerlijk, een haarband, en mag niet…

Ik doe net alsof mijn neus bloedt en ga gewoon verder met waar ik mee bezig ben. Ik heb weleens gelezen dat kinderen best in staat zijn om hun eigen issues zelf op te lossen. Op dit moment ben ik daar volkomen mee eens. Mamaaaaaa! Nu staat de kleinste klikker voor mijn neus. Wat is er aan de hand vraag ik Olivia. Ik hoor het wereldprobleem aan. Mijn bijna tiener, Noa valt haar bij en maakt het haarband probleem nog dramatischer.

Ik besluit dat niemand vandaag de haarband draagt. Na een halfuurtje is de rust alweer gekeerd. Als iedereen in dit huis weer gezellig is met elkaar, vraagt Noa; zullen we nou eens een kopje thee nemen mam!

Theemomentje Dolce Piccante
Apple Pie, White China, Fresh Kiss
Theemomentje…

Dat lijkt mij een goed idee! Ik had namelijk vorige week een doos met heerlijke losse thee gekregen van Annemerel van Dolce Piccante. Deze dame heeft haar eigen bedrijf  wat gespecialiseerd is in losse thee. Ze heeft een groot assortiment aan verschillende losse thee met smaken zoals; Orange chocolat, Detox champagne, Banana dreams.  Aangezien ik niet kon kiezen heeft Annemerel een soort van verassingspakketje gemaakt om lekker uit te proberen We hebben al aan de zakjes thee geroken en alleen nog maar hmmmm geroepen dat ruikt heerlijk!

Geen koekje meer nodig..

De losse theetjes die Annemerel had opgestuurd waren;  Fresh Kiss, ( groene en zwarte thee met citroengras, lavendel en roos) White China, ( pure Chinese witte thee korenbloem) en de Apple pie (zwarte thee met appelstukjes en pistache) Je begrijpt de Apple pie sprak mij en Noa het meest aan van de drie. Met het handige thee-ei die ik erbij kreeg maakte ik drie verschillende theetjes. De Fresh Kiss, waar ik erg benieuwd naar was.. een combinatie van groene en zwarte thee, had ik nog nooit eerder gedronken. Er zit citroengras in, die smaak ken ik wel van de Indische keuken en vind ik best wel overheersend, maar thee is geen eten dus zal het vast anders proeven. Het was inderdaad anders,  verrassend zacht van smaak. Je ruikt en proeft ook de lavendel. Erg lekker.

Theemomentje
Fresh Kiss – groen en zwarte thee, citroengras, lavendel en roos

Apple Pie! En deze is echt heerlijk!  Zo lekker dat je geen koekje meer nodig heb bij je thee;) dat is natuurlijk een grapje, want bij thee hoort minstens een chocolaatje of een koekje. Thee is gezellig, dus dat hoort erbij. Ik was erg benieuwd naar deze thee, Noa ook. De thee ruikt heerlijk, echt naar appeltaart. Je ruikt het helemaal door de verpakking heen. Favoriet!

Theemomentje
zwarte thee- appelstukjes, pistache

De volgende thee was de White China, deze vond ik ook lekker, zeker voor ‘s avonds op de bank met een dekentje als het koud is. Noa haakte af, appeltaart vond ze heerlijk, maar de rest van de losse theetjes ging haar wat te ver. ..ik had mijn twijfels over korenbloem. Ik heb eerst nog even gegoogeld wat voor plant korenbloem is, maar eerlijk is eerlijk ook deze thee is verassend lekker. Doet mij denken aan de thee die je na het eten krijgt bij de Chinees…

Theemomentje
White China – met Korenbloem

Ik ben blij dat ik Dolce Piccante heb leren kennen. Ik vind losse thee lekker en dan in een grote theepot. Aangezien Annemerel nog veel meer van dit soort theetjes heeft met heerlijke namen heeft, ben ik heel benieuwd naar nog wat andere theetjes van haar. Ik zal zeker een keer bestelling bij haar plaatsen. De thee is lekker en de verpakking ziet er ook nog eens mooi uit. Ik zag dat ze ook leuke theemokken en theepotten heeft, dus ook nog eens eens een leuk cadeau voor een echte theeleut.

Drinken jullie weleens losse thee?

Dit blog bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk/bedrijf. Review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

16 Comments