The summertag, vakantie, zomergevoel, drankje
Mijn verhalen

The Summertag…mijn favoriete vakantiebestemming en nog meer…

Een poosje terug werd ik genoemd door Marieke van Mariekeblogt om een tag in te vullen. Normaal ben ik niet van de tags, maar the Summertag vind ik erg leuk om te beantwoorden. Inmiddels ben ik al een week terug van mijn vakantie in Bali. De kids hebben nog twee weken vakantie. Terwijl ik hier binnen op de bank zit, want het giet buiten…vul ik deze zomerse tag in en denk ik met weemoed terug aan mijn vakantie, die nu wel heel lang geleden lijkt (zucht)….lees je mee…

Wat is je favoriete zomerdrankje?

Mijn favoriete zomerdrankje is een lekker wijntje en wat ik heel graag dronk op mijn vakantie in Bali. Een  “Ginger honey squash” zo lekker! Ik ben van plan om dit drankje zelf te maken. Iets met verse stukjes gember, honing en ..ik denk zelf ..spa rood. Hopelijk kan ik het recept ergens terugvinden op Pinterest.

Wat is jouw ultieme zomerhit?

Jeetje. Dat zijn er best een hoop! Waar ik wel altijd een instant vakantie zomergevoel van krijg zijn de liedjes van Jack Johnson. Een paar weken hoorde ik het nummer van “Banana Pancakes” bij een strandtentje (warung) op Bali. Zijn liedjes geven mij het ultieme zomergevoel. Laidback en relax. Ik hoor het niet alleen op mijn vakantiebestemming, maar ook als ik bij een strandtent in ons eigen landje zit. Heerlijk relaxt..zo op de achtergrond. Lekker wijntje erbij..

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Bali (Indonesië) We zijn nu twee jaar achter elkaar naar dit prachtige eiland geweest. Normaal gaan we nooit naar dezelfde bestemming, maar hier zijn we dus wel weer teruggekomen. Bali heeft ons hart gestolen. Heeft iets magisch. Je kunt er zo goed vakantie vieren en er is zoveel moois te zien. Waarschijnlijk komen we er vast nog wel een derde keer. Volg je mij al op Instagram trouwens? Zou ik leuk vinden! Hier kun je wat foto’s bekijken van onze vakantie op Bali.

Hoe ziet jouw droomvakantie eruit? 

Als ik vakantie heb, dan wil ik gewoon lekker genieten. Lekker strand, mooie leuke dingen bekijken, shoppen en heerlijk eten. Vooral niet druk maken dat ik boodschappen moet doen of wat ik nu weer moet koken. Ik wil geen moment aan de was denken of andere huishoudelijke klusjes. Vakantie is voor mij (ons) pas vakantie als we het dan net even wat luxer hebben dan thuis. Vakantie vinden we belangrijk. Het zijn dan ook die weken dat we echt samen met elkaar zijn.

Ga je liever naar het strand of naar het zwembad?

Strand…met een heerlijk zeebriesjes. En daarna lekker afkoelen bij het zwembad. Boek erbij of m’n ogen dicht. Hoewel dat niet altijd lukt met twee kids. Ze zijn wel wat groter dus hoeven niet meer elk minuut geëntertaind worden. Dat is heel fijn!

Draag je liever een badpak of bikini? (Voor de man liever een zwemshort of een zwembroek?)

Een goede mooie bikini, geef er graag wat meer aan uit, zodat ik zeker weet dat alles goed zit. Badpak hoeft voor mij nog niet.

Wat doe je het liefst in de zomer?

Leuke dingen doen, laat in de middag pas naar het strand en dan gezellig wat gaan eten met z’n allen. Of lekker in de tuin hangen.

Wat zijn je plannen voor deze zomer?

Ik heb er net drie weken zomervakantie opzitten. De meiden zijn nog een paar weken vrij. Mijn man is alweer aan het werk. We hebben nog wat uitjes op de planning, maar thuis rommelen vind ik ook heerlijk.

Als je op vakantie gaat, waar ga je dan heen?

Naar een warm land in een heerlijk hotel.

Aan welke zomer heb jij goede herinneringen?

Bijna elke zomer wel. Vooral de dagen dat je lekker tot laat in de tuin kunt zitten. Die warme zwoele zomeravonden.

Leuke tag he! Even lekker terug zwijmelen naar de vakantie..of die gezellige bbq. Neem gerust the Summertag over van mij. Ik kom graag bij je lezen. Vermeld je dan ook even mijn naam? Zou ik leuk vinden.

6 Comments