strijk, strijken, frustatie van een huisvrouw, ik haat stijken
Mijn verhalen

Strijken. De frustratie van een huisvrouw.

Strijken. Ik heb er een bloedhekel aan. Elke week weer hetzelfde riedeltje.En nu ook weer. Ik laat het altijd weer zover komen. Strijken in een woord; verschrikkelijk. Soms lijkt het wel alsof ik nog de enige gek ben die nog strijk. Als ik zeg; ik heb nog een berg strijk,  dan kijken mensen mij aan en reageren met: ik strijk echt nóóit. Hoe bedoel nooit? Je moet toch strijken? Ik kan er niet tegen hoor, als ik gekreukeld door het leven moet. Dus ja ik heb er een haat/liefde verhouding mee.

Strijken…ik kan het ook niet.

Elke week denk ik waarom laat ik die berg strijkgoed zo oplopen? Als ik nu elke dag 5 minuten wat wegstrijk dan valt het uiteindelijk wel toch wel mee?  De mand met strijk groeit en groeit. Niemand kan een gestreken kledingstuk meer vinden in de kast en dan komt het ook regelmatig voor dat ik om half zeven ‘s ochtends voor het hele gezin een outfit aan het strijken ben.

Meestal strijk ik op zondagmiddag. Als we verder geen plannen hebben om weg tegaan. Gaan we wel weg dan strijk ik zondagavond. Dan heb ik natuurlijk helemaal geen zin meer, dus dan verplaatst het naar morgen, komt weer niet uit. En zo raakt de strijkmand voller en voller. Ik kan het ook helemaal niet zo goed. Je zult mij niet horen zeggen; weet je waar ik zin in heb ..een lekker avondje strijken. Zo leuk!

Onbegonnen en ondankbaar werk.

Maarja ik vind dat het moet gebeuren. Niet strijken dat kan ik gewoon niet. Ik kan er niet tegen als we er gekreukt bijlopen. Staat zo rommelig. Het is ook onbegonnen ondankbaar werk. Want ja als ik alles weer netje heb weggestreken, staat de nieuwe lading alweer te glimlachen naar mij. Er zijn zelf mensen die strijken serieus leuk vinden. Die hebben van hun hobby, hun werk gemaakt. Een strijkservice. Hoe verzin je het. Ik kan mij niet voorstellen dat je acht uur lang met een glimlach aan het strijken bent…

Ieder zo z’n ding…

Heb jij ook zo’n vreselijke hekel aan de strijk? Heb jij nog tips voor mij? Ik lees ze graag.

Lees ook een stukje over de was..ook zo’n neverending story…

21 Comments