Spruitjssoep
Recepten

Spruitjessoep op haar Theelepel’s

Het is groen en de meeste kids moeten er niks van hebben, die van mij in iedergeval niet. Maar vanaf nu is dat anders. Ik kan nu zeggen; mijn kinderen eten spruiten!
Een staafmixer doet namelijk wonderen! Gisteren heb ik lekkere spruitjessoep gemaakt. En natuurlijk easy peasy. Je weet het nu wel dat mijn avondmaaltijden lekker en makkelijk moeten zijn. Binnen een halfuurtje had ik deze gezonde soep klaar.

Het recept is van Cynthia van Een theelepeltje geluk.

Spruitensoep op haar Theelepel’s.

Wat heb je nodig:
Natuurlijk spruiten 800 gram
2 rode uien
3 teentjes knoflook
2 el crème fraiche
1,5 liter kippenbouillon
200 gram uitgebakken spekjes

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en bak deze kort. Voeg vervolgens water en de kippenbouillonblokje toe tot alles kookt. Voeg dan de spruitjes toe en kook ongeveer tien minuutjes, zodat de spruitjes lekker zacht zijn. Bak de spekjes ondertussen uit. Neem de pan van het vuur en mix met de staafmixer alles fijn totdat er geen spruit te meer te zien valt. Roer de crème fraiche erdoor. Dien de soep op met wat spekjes.
Lekker met nog wat croutons en eventueel een stokbroodje.

Noa werd een beetje zenuwachtig toen ze de berg spruiten zag die ik aan het schoonmaken was. “We eten toch geen spruiten?” Neehoor, die eten je vader en ik.
Ze vonden het lekker, tijdens het eten heb ik gezegd dat het “romige” groentensoep was of zoiets. Leugentje om eigen best wil, maar eej ze hebben wel spruiten gegeten!

2 Comments