Sintcadeau, cadeautip, starterset, startset, tiptoi, comleet
Review,  Shoppen

Sint tip! Tiptoi® starterset “Mijn grote Wereldatlas”

Sint tip! Tiptoi®. Een paar weken terug ontving ik het nieuwe starterset van het interactieve leer- en spelsysteem Tiptoi® “Mijn grote Wereldatlas” Het pakketje stond al een paar weken ongeopend in een hoekje bij de schoenenkasten. Eigenlijk wou ik het spel bewaren voor Sint, als cadeau. Helaas was het pakketje al gespot door de meiden. Is dat weer iets leuks voor je blog mama? Mogen we het hebben? Mag het open? Mijn eigen schuld natuurlijk, had ik het maar direct op moeten ruimen. We hebben het lekker op zondagochtend uitgeprobeerd…

Tiptoi starterset Mijn grote Wereldatlas

Inhoud van de doos:

  • Een grote wereldatlas (boek)
  • De Tipoi stift
  • De wereldkaart
Voordat je begint met spelen.

De stift heeft 2 AAA baterijen nodig, deze zijn niet bijgeleverd. Ik had wat moeite met het openen van de stift. Maar mijn 6 jarige had dit al snel door. Je moet gewoon op dit knopje drukken, mama en dan schiet dit stukje omhoog. Zo dus. Voordat je begint met het spel moet je eerst de Tiptoi stift activeren. Om de pen te activeren, moet je de pen aanzetten en vervolgens op het bijgeleverde activatierondje tippen. Kind kan de was doen, zo gedaan.

Starterset “Mijn grote Wereldatlas”

Met de starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’ wat geschikt is voor kids in de leeftijd van 5 tot 8 jaar ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld. Het kartonnen stevige boek is voorzien van mooie en kleurrijke illustraties. Het ziet er superleuk en compleet uit. Echt een reis door de wereld. De kinderen leren zo op leuke, speelse manier de wereld kennen. Je komt ogen tekort want op elke bladzijde is er zoveel tedoen en te zien. Bij deze starteset hoort ook een Tiptoi stift Door met de stift/pen op een plaatje of tekst te tippen gebeurt er altijd iets. De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, laat muziek of geluid horen. De “pratende” stift daagt de kinderen uit om het spel te spelen.

Tiptoi starterset, boek, stift
Tiptoi Boek

iptoi startset, wereldkaart, stift

De grote wereldkaart

Naast het boek bevat de starterset overigens ook een grote wereldkaart. Je kunt de kaart ook ophangen in je slaapkamer of aan de deur bijvoorbeeld. Met de pen tip je net zoals het boek ook op de grote wereldkaart en je wordt weer uitgedaagd om het spel te spelen! Zo vraagt de stift bijvoorbeeld om landen en hoofdsteden aan te wijzen.

Tiptoi wereldkaart, stift

Wat vonden de meiden…

Niet heel onbelangrijk lijkt mij. Oliva (6) vond het prachtig om uit te proberen. Het boek sprak haar het meest aan, deze was goed tedoen en gaf haar genoeg uitdaging. De wereldkaart is nog te moeilijk voor haar. Noa (10), voor haar was het goed tedoen. Mijn tienjarige kon zich er helemaal in vinden. Ze kon het spel ook alleen spelen. Olivia heeft met lezen nog wat hulp nodig, samen is het spel ook voor haar goed tedoen. Het is leuk en ze zijn er niet snel op uitgekeken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’ heeft een prijs van circa € 39,99 en  koop je o.a. bij bol.com.

Het tiptoi® assortiment, waaronder ook losse stiften, bestaat uit startersets (incl. tiptoi®-stift), boeken, spellen, puzzels en speelfiguren voor kinderen van circa 4 – 10 jaar.

Heb je al een stift, dan kun je deze voor ieder tiptoi®-product gebruiken door gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.

Mocht je nog op zoek zijn naar een ander leuk spel kijk dan naar dit leuke spel van Ravensburger.

*Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen in ruil voor een review. 

6 Comments