Silvy, fabulous mom, meer dan een mama silvy
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Silvy

Vandaag weer een fabulous mom, dit keer Silvy. Deze mama van vier kinderen heeft een lifestyle blog:
Meer dan een MaMa Silvy. De blog van Silvy is net even iets meer dan alleen een lifestyle blog.  Silvy hoopt anderen te inspireren met poëzie, persoonlijke artikels, maar vooral kronkelde hersensspinsels en creatieve ontwerpen. Haar blog is een plekje waar ze zichzelf kan zijn. Vandaag deelt deze Belgische dame hele andere dingen, of ze ijdel is en gaat ze weleens zonder make-up de deur uit? Je leest dit en meer van Silvy in deze blog!

Vertel eens wat over jezelf?

Als enige meiden nemen mijn dochter van 6 jaar en ik het op tegen al die andere mannen in huis. Je hebt een kleine dappere peuter van 3, een slimme kerel van 8 jaar en mijn lieve man. Ook ben ik plusmama van een 18jarige tienerzoon. Zij vormen mijn gezin, dat telt zes inderdaad! Allen samen wonen wij in een huis met een grote tuin in Oost – Vlaanderen, in België.
Ik ben een Zorgkundige van beroep, maar heb ook veel ervaring in de Horeca achter de rug. Ik ben een doorzetter maar ook een fantasierijke dromer. Een creatieve duizendpoot met verf, lijm en schaar, maar ook met woorden in poëzie en in het bloggen. Een sociaal iemand met een hart van goud dat voor iedereen zou willen zorgen.

Vertel eens, hoeveel tijd heb je ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

De eerste stap ’s morgens is mijn lenzen in mijn ogen steken. Want zonder hun of zonder mijn bril ben ik helemaal niets. Daarna heb ik maar enkele tellen de tijd nodig om mijn haren te kammen want ik heb een korte coupe, handig. Verder gaat mijn aandacht naar mijn outfit. Die vooral afhangt van hoe ik me voel en hoe comfortabel hij moet zijn voor wat er op de planning staat.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Veel vrouwen houden van make-up, en zullen de deur niet uitgaan zonder. Maar daar ben ik een uitzondering op: ik doe smeer nooit make-up op mijn gezicht! Ik hou van puur naturel, ik ben gewoon mezelf en dat laat ik ook zien. Wel ben ik heel trouw aan reinigende melk en dat blauwe potje van Nivea kan ik ook niet missen!

Ben je ijdel?

Voor het werk mag ik geen juwelen dragen en ook geen gel nagels hebben. Soms vind ik dat wel spijtig, vooral in de zomer. Maar het is zodanig een gewoonte om niets aan te hebben, dat ik er niet meer bij stil sta. Op het werk spendeer ik dan wel meer aandacht aan een frisse deo en een fleurige parfum.

Buiten de uren van mijn werk draag ik graag zelfgemaakte juwelen. Ik hou ervan om een lange ketting te dragen, en ook mijn horloge vind ik onmisbaar. Bombastische grote gouden kralen zijn niet aan mij besteed. Ik hou eerder van klein en fijn, maar wel fonkelend.

Wat mag er niet ontbreken in je kledingkast?

Een jeansbroek die perfect zit naar mijn lichaam. En ook aan mijn lingerie schenk ik veel aandacht, die moet naast comfortabel ook iets extra hebben…

Hoe ziet je ideale “me time” dag eruit

Met ons groot gezin proberen wij onze tijd zo goed mogelijk te verdelen. Lezen en fietsen kan me echt ontspannen. Maar met mijn creatieve geest ga ik vaak iets knutselen, tekenen of een schrijven. Tv kijken of buiten in de tuin genieten van de zon, zo kan ik mijn batterij ook weer opladen.

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Als een nieuw kleedje ook thuis voor de spiegel nog steeds perfect rond mijn lichaam zit, dan ben ik gelukkig. Als ik denk aan een miskoop: ik heb nog nooit de ideale regenjas gevonden die me zowel droog als warm houd op de fiets tijdens een windstorm.

Wat zou je nooit aantrekken?

Daar moet ik even over nadenken… Ik zou gewoon niet zonder kleren aan de schoolpoort willen staan! 🙂 Dus een fluo groene jas en oranje schoenen zou ik ook zo wel aantrekken.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Make-up kan ook heel naturel aanvullen, maar tevéél vind ik zeker niet mooi. Iedereen zijn gezicht is anders, maar als de look niet bij je past laat het dan ook gewoon iets anders zijn.

Kan niet zonder…

Zonnemelk, vocht inbrengende bodymilk en handcrème. Dus ja, ik hou eigenlijk wél van zalfjes! 🙂

Wat vindt je het mooiste aan jezelf?

Mijn blauwe ogen en de kuiltjes in mijn wangen als ik lach.

Ouder worden. Wat vind jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Ouder worden kun je toch niet tegenhouden. Ik ben niet zo voor Botox, als andere mensen daarvoor kiezen is dat hun persoonlijke keuze. Als ik later grijs haar krijg, wel dan is dat zo en zal ik dat accepteren. Mijn motto: schoonheid zit vanbinnen! En als je je gelukkig voelt, straal je dat ook langs vanbuiten!

Wat zijn  jou guilty pleasures:

Chocolade is écht mijn zwakte, ’s avonds voor de tv na het avond eten kan ik het echt niet weerstaan om naar de kast te lopen en een stukje of drie af te breken…

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Gewoon omdat ik nu ouder ben: een nachtje uitgaan zonder slapen, bier op wijn drinken, en dan om half 7 in de ochtend een vette pitta hap gaan eten…

Bedankt voor je deelname Silvy, leuk om je op deze manier weer wat beter leren kennen. Ik vind trouwens dat je het nog erg netjes houdt met drie stukjes chocolade…;)

One Comment