Mijn verhalen,  Shoppen,  Uitjes/Tips

Marktplaats

Ik heb weleens van die periodes dat ik Marktplaats afstruin voor “kleertjes” voor de meiden. Vroeger zou ik daar echt niet aan moeten denken. Mijn meiden in de afdankertjes van iemand anders? No way, waarom? En hoe moet ik dat voor mij zien; een vuilniszak met muf ruikende,  gefrommelde jurkjes? Nou nee dankje.

Ik doe eigenlijk alleen als iets is uitverkocht en ik wil het zo graag hebben. Of als ik het er nieuw niet voor over heb. Als ik iets zoek voor de meiden, dan zijn het wel vaak wel de wat duurdere merkjes, die ik weer voor een redelijk prijsje kan kopen. Ik weet namelijk dat dit kleding is wat vaak heel mooi blijft. De jurkjes op de foto, zijn van Bengh & Bomba. Ik kocht deze voor 12,50 per stuk. Zo kocht ik afgelopen winter de populaire “skinny dress” van Bengh volgens mij collectie uit 2012, wat waren Olivia en ik verliefd op dat jurkje zeg!  Het jurkje was volgens de eigenaar zgan, 1 keer gedragen op een bruiloft. Ik heb er 28,- voor betaald, na de winter heb ik dit mooie rode juweeltje weer doorverkocht voor 32,-. Je moet niet de illusie hebben dat je dit soort jurkjes, “ZGAN” of “nieuw” voor bijna niks kan kopen, want het lijkt erop dat ze hun waarde behouden. Net als een goed design meubel! Ik ben nog steeds op zoek, eigenlijk meer op jacht naar de roze versie van dit jurkje, maar helaas ik ben niet de enige moeder die er boven op zit.

Skinny dress
Skinny dress Bengh

Verkopen doe ik ook met succes, merkkleding en vooral winterjassen verkoop ik zo weer door. Ik heb een haat liefde verhouding met Marktplaats. Er zitten namelijk figuren bij die je mailen met ; Hiiiiiiïi!!!!!!! als ik het rode Bengh jurkje, spijkerbroek van Vingino & roze shirt van Name-it  allemaal van je overneemt? 15,-, inclusief verzenden? okay? mail mij even je bankreknr. dan maak ik gelijk over” “mijn adres alvast”… Sommige willen echt voor een dubbeltje op de eerste rang zitten…

Mijn tips om dat geweldige jurkje te scoren op Marktplaats;

Ik kijk altijd hoelang de verkopen actief is op Marktplaats. Ik zou niet zo snel iets kopen bij iemand die 3 maanden actief is.

Ik bied alleen op kleding wat nieuw of zgan is. Soms is kleding gewoon niet gebruikt, omdat er zoveel in de kast hang (herkenbaar)

Bekijk de foto’s van de kledingstukken goed. Als het kledingstuk, ongestreken op een smoezelig bed ligt, dan bied ik al niet eens, want dat hoef ik niet.

Doe gelijk een goed bod. Of mail de verkoper direct. Sommige bieden constant met 0,25 cent. Nou daar heb ik geen zin in,  duurt mij te lang. Als ik iets wil hebben, bied ik gelijk wat ik er voor over heb.

Kopen jullie weleens wat op Marktplaats?

3 Comments