mee op schoolreisje
Mijn verhalen

Schoolreisje

Morgen is het zover! De dametjes gaan op schoolreisje! Ze hebben er veel zin! Noa zit in groep 5 en gaat naar Archeon, eerlijk gezegd was ze niet zo heel erg enthousiast over de bestemming, nadat ze een filmpje op Youtube ervan had gezien (wij zijn er ook nog nooit geweest) maar een dag geen rekenen & taal én een dag gezellig met je vriendinnen op pad zag ze natuurlijk wel zitten!

Olivia zit in groep 1 en gaat voor de eerste keer op schoolreis. Ze gaat naar Plaswijck park, daar heeft ze heel erg zin in. We zijn daar ook al regelmatig geweest, dus ze kent het park al aardig. Ze vindt het allemaal heel erg spannend en is ook best zenuwachtig. Ze telt de “nachtjes slapen” al heel de week af…

Ik ga ook op schoolreisje, mee als hulpouder, voor mij is dit ook de eerste keer. Ik heb ooit toen Noa net in groep 1 zat voor de “vorm” gevraagd of ze iemand nodig hadden als hulpouder, maar dat was bestemd voor de ouders die in de activiteiten commissie zaten. Prima dacht ik toen, heb het toen ook nooit meer gevraagd en vond het eigenlijk best dat ik ook niet gevraagd werd. Ik zie er eigenlijk wel een beetje tegenop. Ten eerste is het alles behalve relax.  Ik heb een groepje van 5 kleuters. In het park loop je met een andere hulpouder met een groepje van 5, dus 10 kleuters in totaal, dit in geval dat er een kleuter naar de wc moet of wat dan ook. (wat hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren natuurlijk). Conclusie is dat je dus overal ogen moet hebben om ze in het vizier te houden.

Eigenlijk had ik andere plannen. Een dagje voor mijzelf, kapper, shoppen, maar helaas. De juf vroeg of ik ook mee wou. Kon het natuurlijk niet over mijn moederhart krijgen om nee te zeggen. En Olivia vindt het ook heel gezellig dat ik meega natuurlijk. Dus daar doe ik het voor! Ik weet nu al dat ze mij heel de dag gaat claimen, maar ach, gezellig met je moeder op schoolreisje, dat gebeurd niet iedere dag. Ik ga er maar van genieten, want dit zijn vast van die momenten die ze later als ze groot is, vast zal herinneren.

Ik ga mij voorbereiden voor een lange dag morgen! Snoetenpoetsers, check, pakjes, check, krentenbollen, check, extra kleren voor de meiden check, snoepjes, check, pleisters, check…

2 Comments

  • Lodi

    Ik begrijp jouw reactie helemaal. Ik ga gerust overal mee naar yoe met school behalve schoolreisje. Nou is dat ook nooit nodig, want aanmeldingen genoeg. Ik heb al moeite mijn eigen kinderen bij me te houden, laat staat andere kinderen :). Maar zoals je zegt, je kinderen zullen dit absoluut herinneringen en het zal je vast mee vallen. Succes morgen en veel plezier.