schoolfoto
Mijn verhalen

Schoolfotograaf stress

Vandaag komt de schoolfotograaf.
En nee ik ben niet zo’n moeder die dat vergeet. Integendeel ik ben zo’n moeder die dan al twee weken aan het bedenken is wat die kids nu weer aan moeten. Afgelopen twee weken heb ik al heel het internet afgestruind voor de perfecte outfitjes voor natuurlijk de foto van het jaar! Tussendoor nog even een kappertje.

Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik heel die schoolfoto’s helemaal niks vind. En uiteraard nemen we elk jaar weer de…zussenfoto, klassenfoto’s, pasfoto’s, individuele foto’s, alles in 3 voud natuurlijk ook voor de opa’s en oma’s.  Ik vind ze gewoon niet leuk, dan heb ik het natuurlijk niet over mijn kids, maar over heel de setting van de schoolfoto. Achtergrond is altijd blauw. (waarom?!?) Nu kun je sinds vorig jaar dan wel weer zelf kiezen voor een andere setting achtergrond, maar ik hou ook niet van een steigerhout achtige achtergrond of wat dan ook.

Fotoshoppen…

Vorig jaar heb ik de foto’s voor het eerst een keer niet genomen. De zussenfoto van de meiden, was ook helemaal niks Ze stonden er zo geposeerd bij eentje stond met de handen in de zij en de andere met de handen over elkaar. De klassefoto begreep ik al helemaal niet. Ze hadden alle foto’s van de kinderen in de groep bij elkaar gefotoshopt. De individuele foto van Olivia was gewoon niet tedoen. Er stak een hele pluk haar aan de zijkant langs haar super steile haren. Ik bedoel als je toch aan het photoshoppen bent…

Conclusie…

Dus conclusie …het beste voor mij dat ik gewoon niet weet, wanneer de schoolfotograaf komt. Vertel het gewoon maar lekker niet. Dan heb ik ook ‘s ochtend ook geen haarstress…geen ingewikkelde haarvlechten of matching elastiekjes.

6 Comments