Makkelijke recepten met groeimelk voor dreumes en peuter
Mijn verhalen,  Samenwerking

Eenvoudig dagmenu voor je dreumes of peuter met groeimelk van HiPP

Er zijn van die dagen, dat je gewoon even niet meer weet wat je moet koken. Het is af en toe zo moeilijk om iedereen tevreden te houden. Vooral met jonge kinderen. Je wilt dat ze alles binnenkrijgen. Het moet natuurlijk voedzaam en gezond zijn. Toen mijn kinderen zo klein waren vond ik het belangrijk dat ze naast gevarieerd eten ook genoeg calcium en vitamine D binnenkregen dit is nodig voor gezonde, sterke botten en tanden. Vitamine D wordt voornamelijk in de huid gevormd met behulp van zonlicht, maar vooral in de wintermaanden is er weinig zon te zien, dus om ervoor te zorgen dat calcium en vitamine D op peil worden gehouden heb je dus vitamine D verrijkte voedsel nodig. Maar hoe kun je er nou makkelijk voor zorgen dat je kleintje deze vitamine en calcium binnenkrijgt. Welke voeding is het lievelingshapje op deze leeftijd? Precies. Melk. Voor deze leeftijd is er een speciale groeimelk. Wist je trouwens dat een kind 7x meer vitamine D nodig heeft dan een volwassene? Vitamine D is nodig om gezond op te groeien.

Melk hoeft niet altijd in een beker, maar kun je ook verwerken in een lekkere maaltijd voor je kleine. Deze tijd met de feestdagen is natuurlijk erg gezellig en vooral druk. Er is niet altijd tijd om een gezonde, gevarieerde maaltijd te maken. Daarom help ik je een beetje en heb ik een eenvoudig dagmenu voor je.  Speciaal voor je peuter of dreumes. 3 maaltijden met speciale kindermelk van HiPP 4 Junior Combiotik

Een gezond ontbijt voor je kleintje is een belangrijk start van de dag. Een van de favorieten van mijn kinderen was een lekker bordje havermout. Heel eenvoudig om te maken en zo klaar. Ontbijt hoeft natuurlijk niet altijd een boterham met beleg te zijn natuurlijk.

Ontbijt: Havermout pap met groeimelk

Wat gaat erin:

 • Havermout
 • Fruit
 • Kaneel
 • Groeimelk HiPP 4 Junior Combiotik

Zet een steelpannetje met wat havermout op het vuur. Gebruik de groeimelk van HiPP. Kookt de havermout met de melk lekker zacht. Voeg nog wat fruit toe, bijvoorbeeld plakjes banaan of frambozen (net wat je in huis heb)

Groeimelk HiPP Junior Combiotik 4, recepten met groeimelk voor de dreumes of peuter. Dagmenu voor dreumes of peuter met groeimelk. Makkelijk en vitamine D en calcium

Lunch: Wentelteefjes

Ingrediënten:

 • 1 ei
 • Kaneel
 • Groeimelk HiPP 4 Junior Combiotik

Dit was absoluut een favoriet van mijn kinderen! Wentelteefjes vonden ze echt een feestje. Natuurlijk niet met een schep suiker, maar heel eenvoudig en ik denk omdat het een lekker warm en krokant hapje was, daarom een favoriet bij mijn meiden.

Gebruik 1 ei, snufje kaneel en klop deze los met de groeimelk. Doop de boterham door het mengsel en bak lekker krokant. Smullen maar! Wat een feest.

Avondeten:  Zoete stamppot zoete aardappelen

Ingrediënten:

 • 1 zoete aardappel
 • Groeimelk
 • Klontje boter
 • Eventueel: stukje vlees/ spinazie.

Schil de zoete aardappels en kook totdat ze zacht zijn, voeg de groeimelk toe en mix. Optioneel zou je ook nog spinazie kunnen toevoegen. Vaak hield ik het eenvoudig. Ook omdat zoete aardappel al een groente is.

Met deze maaltijden kun je weer een dag vooruit in de kerstvakantie en zijn bovendien heerlijke wintergerechten voor je kleintje. Door de groeimelk van HiPP krijgt je dreumes of peuter genoeg vitamine D en calcium binnen met deze wintermaanden.