DIY

Ontklitten van poppenhaar. Hoe maak je poppenhaar weer lekker zacht.

Ontklitten van poppenhaar.

Het haar ontklitten van een pop. Niet zomaar het een pop. Ik heb het over “poppie Nina” Nina is het poppenkind van mijn kleutertje Olivia. Vanaf dag 1 dat ze de pop voor haar verjaardag kreeg is het liefde op het eerste gezicht. Ze kreeg al snel de naam “Poppie Nina” en haar poppenmoeder Olivia, slapen elke avond samen slaapt elke Pop Nina is een pop die kan praten, hele zinnen. Soms staat ze “aan” en zorgt ze ‘s nachts weleens voor freaky momenten. Ze is eigelijk best ..creepy.
Ze is niet alleen eng. Het haar van pop Nina zit vreselijk! Ze heeft de pop al een aantal jaar en ze krijgt steeds meer dreads. Hoeveel Olivia van haar poppenkind houdt ze kan niks meer met het haar. Het is één grote pluizenbol vol met klitten!

Poppenhaar wassen.

Het is tijd om haar haarcoupe flink onderhanden te nemen. Hoe was je het haar van poppen? Hoe haal je de klitten uit poppenhaar? Hoe krijg je poppenhaar weer makkelijk kambaar.

Hoe maakt je het poppenhaar weer lekker zacht, ontklitten van poppenhaar.

Maak het haar van de pop of Barbie goed nat. Gebruik een flinke scheut wasverzachter. Laat ongeveer tien minuten intrekken. Spoel het daarna heel goed uit. Ik heb het overigens zelf uitgespoeld. Ik kan je zeggen dat wasverzachter niet echt een prima goedje is voor je huid. Dus geen klus om de kids zelf te laten doen.  Als de wasverzachter heel goed is uitgespoeld gebruik je een flinke scheut crème spoeling en kam je ondertussen het haar goed door. Olivia heeft de cremespoeling wel uitgespoeld. Je merkt al meteen dat het zachter en makkelijker kambaar is. Laat het haar goed drogen met een handdoek en kam vervolgens goed door. En zie het resultaat!

ontklitten van poppenhaar. Lekker zacht en zonder klitten

Hebben jullie ook een echte poppenmoeder in huis?

9 Comments