
Pittige Indische gehaktballetjes
Deze pittige Indische gehaktballetjes zijn echt superlekker, makkelijk te bereiden en echt een succes op feestjes of gewoon zomaar voor op een zaterdagavond. Je maakt ze in een handomdraai en als je visite krijgt dan kun je ze van tevoren maken.
Het enige wat je dan nog moet doen is ze even in de magnetron opwarmen. Easy peasy dus!
De ingrediënten heb ik altijd wel standaard in huis, kan mij voorstellen dat jij dat niet heb. Dus loop even langs de Toko voor de kruiden, waarschijnlijk kun je het bij de supermarkt ook wel vinden.
Wat heb je nodig:
- ongeveer 500 rundergehakt (of half om half) Ik heb altijd rundergehakt, maar kan allebei
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- 1 ei
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel Koriander zaad
- 1 theelepel sambal Oelek
- 1 theelepel Komijnzaad, gemalen
- 2 eetlepels paneermeel
- zout
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de Indische gehaktballetjes en draai er balletjes van. Ik haal met 500 gram, ongeveer 35 balletjes. Ik maak ze dus niet zo heel groot. Wanneer je mengsel nog wat nat is, gebruik dan nog wat paneermeel. Als ik rundergehakt gebruik, heb ik aan 2 a 3 eetlepels genoeg Gebruik zoveel paneermeel als je nodig hebt; je mengsel moet niet te nat en niet te droog zijn. Bak ze ongeveer 10 minuutjes in de pan met olijfolie, totdat ze lekker bruin zijn.
Serveer met wat sweet chilli saus!
Selamat Makan!


2 Comments
MetMirjam
Heerlijk! Dat hebben wij ook meestal wel in huis – die ga ik een keer maken!
MetMirjam onlangs geplaatst…Cadeautjes voor een lange autorit
Pingback: