Pavlova, hoe maak je dat, eindeloos varieren, wat is het
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs,  Recepten

Pavlova met fruit en slagroom! Het is heerlijk en met dit basisrecept kun je eindeloos varieren..nootjes, chocola..of zelfs een Halloween trakatie..

Ik ben altijd iemand die kookt op gevoel…

Pavlova met fruit en slagroom….Zoals jullie inmiddels al weten ben ik gek op bakken maar dit is niet altijd zo geweest. Bakken vond ik vreselijk, alles precies afwegen, op de tijden letten, de troep en noem maar op. Ik ben namelijk iemand die kookt op gevoel en bakken stond in mijn ogen al helemaal vast. Maar dat is absoluut niet zo. De basis is wel belangrijk maar je kan eindeloos variëren en je creativiteit kwijt.

Sinds ik kinderen heb ben ik voorzichtig gaan bakken en vooral door mijn dochter is dat steeds meer geworden en is het een passie geworden. Zij is helemaal gek op bakken, decoreren en verzinnen van nieuwe combinaties. Nu is zij zelf geen zoetkauwer en de helft wordt dat ook gegeten door broerlief en papa en die zijn er maar wat blij mee!!

Ik begon met cupcakes, cakes en dat soort dingen…wat was dit leuk! Dus ging mijzelf steeds meer uitdagen en 1 van de gerechten waarmee ik verder ging was de pavlova…wolkjes vol heerlijkheid….een zalige combinatie van een krokante en brossige buitenkant en heerlijk zacht en zoals de Engelse het noemen chewy van binnen.

Pavlova. Je kunt er eindeloos mee variëren

Het basisrecept voor de Pavlova is voor mij altijd hetzelfde maar daarmee kan je eindeloos variëren en dat maakt de pavlova voor mij 1 van de leukste en creatiefste gerechten!

Basisrecept: Pavlova

  • 3 eiwitten, er mag absoluut geen eigeel in zitten
  • 1/4 thl zout
  • 1/2 thl witte wijn azijn of citroen
  • 1 thl vanille
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 thl maïzena

Oven verwarmen op 120 gr.

Ik gebruik een staande mixer maar een handmixer werkt ook prima maar misschien heb je dan hulp nodig bij het toevoegen van de suiker. Zorg dat de kom goed schoon is en vooral vetvrij.

Plaats de eieren in een kom en voeg de zout, azijn en vanille toe en mix tot stijve pieken. Meng in de tussentijd de suiker en maïzena. Klop de suiker en maïzena beetje bij beetje door het eiwit. Ga door met mixen tot het mengsel glad en glanzend is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep dan het mengsel erop. Je kan 1 grote schijf maken of allemaal kleintjes, helemaal aan jou. Het mengsel moet ongeveer 1 1/2 tot 2 uur in de oven. Laat dan de oven op een kier staan en laat de pavlova helemaal afkoelen in de oven. Wanneer weet je dat de Pavlova gaar is? Je weet wanneer de Pavlova gaar is wanneer deze makkelijk loslaat van het bakpapier.

Nu kan je je fantasie de vrije loop geven onze favoriet is opgeklopte slagroom, aardbeien gemarineerd in een beetje poedersuiker en passievruchten. Eerst de slagroom dan de aardbeien en dan passievrucht erover scheppen.

Maar je kan ook andere vruchten gebruiken en probeer ook eens andere toppings zoals een mascarponetopping. Geef het mengsel eens een kleurtje en maak ze kleiner en top ze met lemoncurd en een framboos.

Pavlova , slagroom, fruit, varieren, zoetigheid, citroen

Of doe wat cacao door het mengsel en versier met chocolade en noten.

Halloween traktatie

Wij maken met Halloween altijd kleine spookjes van het mengsel met een spuitzak en dan gezichtjes erop met wat chocolade.

Dus ik zou zeggen probeer het eens en laat je creativiteit te loop gaan! Geniet ervan..

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.