Niet
Mijn verhalen

Wat ik anders zal doen in 2017

Ik vind het knap hoor al die lijstje voor het nieuwe jaar met nieuwe voornemens voor 2017.  Ik begin er maar niet aan, persoonlijk werkt zo’n lijstje voor mij niet. Tuurlijk heb ik er wel over nagedacht. Maar ik ga direct al de mist in, want sporten op 3 januari gaat al niet meer lukken, ook niet op 4 januari, de rest van de week niet dus.. dat bedoel ik. Laat maar…en laat ik ook maar niet beginnen over een dieet. Dus twee chocolaatjes bij de thee in plaats van een reep moet haalbaar zijn. Zo’n lijstje, dat werkt gewoon niet bij mij. Laat ik vooral de lat niet zo hoog leggen. En dat doe je natuurlijk wel met een “goede voornemens lijstje” daarom werkt het vaak niet. Niet voor mij. Ik heb een aantal (niet teveel) op mijn lijstje wat ik anders ga aanpakken in 2017.

Poffertje en een aardbei

Niet meer de laatste zijn, die wat invult op de lijst voor het kerstdiner op school. Gewoon de eerste met poffertjes op een stokje en een aarbei ertussen ofzoiets,  wat de rest na mij invult zal mij verder een worst wezen. Je denkt waarschijnlijk; lekker belangrijk. Ik was dus echt de laatste en wist pas een paar uur voor het kerstdiner op school wat ik ging maken. Die “stress” wil ik niet meer. Dit soort “stress” ervaren moeders echt met schoolgaande kinderen.

Niet

Echt maar dan ook echt, niet meer dan maar 3 keer in de week vriendjes en vriendinnetjes van mijn kids tussen de middag meenemen. De rest van de week NIET. Ik herhaal NIET. En het mogen alleen kinderen zijn die zelf hun boterham kunnen smeren en zelf hun veters kunnen strikken.

Strijk

Ik zweer het; de strijk niet meer een maand laten liggen, zodat ik ‘s ochtends niet meer hele outfits bijelkaar hoeft te strijken. Elke avond vijftien minuten huishoudelijk geneuzel? Nee..he misschien wat overdreven.

Half afgemaakt

Afmaken waar ik aan begonnen ben. Ik stort mij altijd vol enthousiasme op een nieuw projectje/hobby…en dan ligt het daar maar weer. Zo hebben we nog een haakproject liggen..wat eigenlijk al bijna af. Een naaimachine nog in een doos, omdat ik dacht dat het wel leuk zou zijn om zelf stoffen slingers te maken. Half afgemaakte raamtekeningen,  dus niet meer aan nieuwe projecten beginnen. Gewoon niet doen.

Sporten

Sporten. Sporten hoort gewoon in een goede voornemens lijstje, anders is het geen echt lijstje. Echt 2x in de week gaan sporten, laat ik de lat niet te hoog leggen. Ik red het nu soms, maar het kan zeker gewoon 2x in de week. Moet tedoen zijn. Ik wil ook aan het einde van het jaar zeggen; ” sporten is een lifestyle!” (Ahhum) #fitmom#fitwife#fitat40#momswithmuscle# …Ok ik sla nu door…

Heb je niks aan…

Mijn notitieboekjes, agenda gebruiken. Ik hou er zo van, het ziet er gewoon leuk uit, al die mooie boekjes en leuke quotes, eentje voor in m’n tas, eentje voor op m’n nachtkastje, eentje op tafel etc. maar vervolgens doe ik er geen reet mee! Flow boek voor papier lovers..ik moest het hebben. Uiteindelijk volledig geïnspireerd door Instagram en Pinterest. Het ligt daar maar mooi te wezen, totdat al dat nutteloze papier opgevreten wordt door zilvervisjes…

Voor nu vind ik het wel even genoeg zo. Genoeg op mijn lijst om niet meer tedoen en juist wel. Laat ik dan maandag 2 januari beginnen. Behalve dat sporten dan, doen we de week daarop als de kids weer naar school gaan. En nee ik ga niet “lekker” ‘ s avonds!

Wat zijn jullie goede voornemens? Of beginnen jullie er ook niet aan?

15 Comments