Beautytoppers!
Mijn verhalen

Mijn absolute beautytoppers!

Okay, ..en dan heb ik het over mijn “beauty” spullen!  Ik ben het type die niet heel vaak beautyspul koopt. Je zult bij mij ook echt geen 25 verschillende rood tinten lippenstiften treffen. Ik ben het type die er eentje koopt, vervolgens daar dan heel tevreden over is en de komende paar jaar niet meer van merk of kleur veranderd. Ik kan dan ook in shock zijn als er een bepaald product niet meer in die kleur of merk verkrijgbaar is. Saai he! Ik weet het!  En voor de beautyblogs natuurlijk een no go! Maar gelukkig heb ik geen beautyblog. Ik hou overigens wel héél veel van beauty en van mooie spulletjes. Meestal koop ik make-up als het “op” is.
Ik vind het dan ook echt een feestje om de Douglas in te stappen en mij weer uit te leven. Vervolgens geef ik dan een hoop geld uit aan een nieuwe blush (die ik al 10 jaar heb) en een poeder.

tangel teezer

Dit is echt mijn absolute nummer 1 waar ik echt niet meer zonder kan! Mijn föhn & mijn Chi tang!
Mijn Chi… (zoals ik em liefkozend noem) heb ik denk ik al vanaf het begin dat het bestaat. Inmiddels wel al een 2e.
Ik zweer bij dat ding voor mijn geen andere stijltang. De Ferrari onder de tangen. Ik hou van em!! Ik gebruik het niet elke dag. Zonder mijn föhn en mijn tang zit mijn haar echt voor geen meter! Mijn haar natuurlijk laten opdrogen is écht geen optie!
Ik heb heel dik haar en daar ben ik echt wel heel blij mee, maar het is ook best wat werk. Ik stijl mijn haar alleen als ik het gewassen heb, dat doe ik  ’s avonds. In de ochtend heb ik daar geen tijd voor, met vijf minuten heb ik ’s ochtends dan mijn haar gedaan. Het enige wat ik dan (soms) aan mijn haar moet doen is even “de chi”door mijn “lok” doen. Het hangt er vanaf hoe ik geslapen heb en of ik gezweet heb, maar ik wil absoluut geen slag of krul in mijn lok zien. Als mijn haar niet goed zit, kan ik echt chagrijnig zijn.

Nog een toppertje waar ik niet mee zonder kan! Droog shampoo! En dan gewoon de goedkoopste van de Kruidvat, helemaal onderin het schap staat deze lelijk uitziende topper! Batiste. Volgens heel veel blogs de absolute nr 1 wat betreft de droogshampoo, als ik dat niet wist, had ik de Batiste gewoon straal voorbij gelopen. Een topper en lekker goedkoop. Wat mijn haar wassen betreft…ik heb een bepaald systeem. Ik was mijn haar om de dag, soms om de twee dagen. Als ik op dinsdag ga sporten, heb ik dus echt geen zin om maandag mijn haar te wassen, wat eigenlijk wel zou moeten volgens mijn systeem. Dan komt de droog shampoo wel heel goed uit. Kan ik het net nog een dagje langer volhouden.

Als mijn haar vervolgens gewassen is, nog nat, dan gebruik ik de Tangle Teezer. Deze heb ik ook al een jaar of 3, volgens mij was dit een van de eerste lichting Tangle Teezer. Veels te duur bij de kapper destijds gekocht, maar hier kunnen we niet zonder deze super borstel. De meiden gebruiken deze ook.  Kocht toevallig vorige week een nepperd bij Kruidvat echt een flop. Ligt nu in de poppenbak bij de meiden…

Ik zweer erbij!

Een absolute topper voor mijn dikke haar! Biosilk, Maracuja oil. Gebruik ik ook al een jaar of vijf. Ik zweer erbij. En je hoeft maar heel weinig te gebruiken, gebruik het alleen als ik mijn haar heb gewassen voor de punten. Je doet er heel lang mee, heb dit flesje al een halfjaar. Ik heb weleens een goedkoper versie geprobeerd, maar dat vond ik niks. Mijn meiden gebruiken het ook. (mijn man niet)

creme

Ik doe niet aan nachtcrème.

Ik kan absoluut niet zonder een gezicht crème. Vichy gebruik ik al jaren! Misschien al een jaar of 10. Niet steeds hetzelfde Aqualia Thermal gebruik ik denk ik al vanaf het begin. Ik heb er ook de gezichtreiniger van. Heel fijn spul. Ik heb weleens wat anders geprobeerd, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terug bij Vichy. Ik vind het een fijne betaalbare crème. Nachtcrème doe ik niet aan, gebruik hetzelfde als overdag.

make up

Wat make up betreft, ik vind het heerlijk om de Douglas binnen te stappen en ben ook erg gevoelig voor mooie merkjes. Mooie make-upjes… ik ben echt een sucker voor de look & feel. Zo heb ik al jaren, zeker ook al een jaar of 15 de blush van Chanel. Hij ruikt zo heerlijk naar rozen, en is verpakt in een prachtig doosje met daaromheen een fluweel zwart etuitje. De poeder gebruik ik ook sinds een jaar of vijf. Dat fluwelen tasje doet het em! Het fluwelen etuitje is al weer ingepikt door mijn oudste.  Foundation gebruik ik ook een heel klein beetje, meestal heb ik de foundation van Chanel,Perfection Lumiere, gebruik ik ook al heel lang. Laatste keer ben ik vreemd gegaan met een andere foundation Artemis CC crème, heel eerlijk prima spul. Niet heel budget, maar ik doe met deze mooie make-upjes heel lang, dus dan is dat heus niet erg, dat het wat kost..vind ik..

Voor mijn droge huid gebruik ik de body crème van de Bodyshop. “Wild Argan oil, voor de zeer droge huid. Ik heb deze nog niet zo heel lang geleden ontdekt, maar ik denk wel een blijvertje! Ruikt lekker en ik ben echt een Argan fan.

Lippenstift. Ik heb meestal een gloss, sinds een tijdje een rode lippenstift! Ik ben fan van Smashbox lippenstift, had daar een bijpassend lippenpotlood van, die vond ik te droog. Nu een budget potloodje gekocht van Catrice. En echt heel fijn! Ik gebruik deze altijd als ik mijn rode lippenstift gebruikt. anders loopt je lippenstift uit, heb ik mij laten vertellen.

Eyeliner kan ik niet zonder. Ik vind dit een hele fijne van Loreal. Hij is bijna op. Ik wil weer dezelfde.

Mascara! Dat is nou het enige waar ik niet zo trouw mee ben, vaak heb ik een Rimmel, Max Factor, wat maar net in de aanbieding is. Ik vind ze allebei fijn.

Mijn parfum op dit moment; Ma Vie van Boss, deze heb ik nog niet zo lang. Ik heb 10 jaar lang geen parfum gebruikt?!? Hier zit een verhaal aan vast. Beetje traumatisch wel. Ik kom hier nog op terug in een nieuwe blog.

Dit waren mijn absolute beauty musthaves, waar ik niet zonder kan en elke dag gebruik. Zoals je leest, ben ik heel trouw of heel saai en verander ik niet snel. Ik ben heel benieuwd waar jij niet zonder kan?

8 Comments

 • Marieke

  Herkenbaar! Ik verander ook niet snel van merk. En koop ook niet zo vaak make-upjes. Lees altijd dat ze adviseren om maar drie maanden met een mascararoller te doen? Ik weet niet hoeveel je dan op je wimpers moet smeren, maar ik doe er dus een jaar of soms wel langer mee. Sinds een paar jaar eigenlijk alle make-up van Clinique, zowel mascara, als lipstift, als oogpotlood. Alhoewel ik het oogpotlood voornamelijk als eyeliner gebruik, want daar is deze heel fijn voor. En voor het lijntje onder mijn oog gebruik ik eigenlijk altijd het oogpotlood van Lancôme. Eau de toilette switch ik wel vaak. Alhoewel mijn favoriet nu echt La vie est belle is van Lancôme. Gelukkig komen de feestdagen er weer aan, want hij is bijna op.
  Marieke onlangs geplaatst…#10 Mijn 3 beste en slechtste gewoontes en eigenschappenMy Profile

  • Firma mama

   Leuk om te lezen dat jij ook niet zo vaak switch. Ik dacht dat ik de enige “saaie”vrouw was op dit gebied. Make up en creme ben ik gewoon voorzichtig in, dat moet goed zijn en fijn op mn huid zitten. En als ik tevreden ben, ga ik niet meer op zoek naar ander spul. Clinque is ook fijn! Parfum switch ik ook wel
   Firma mama onlangs geplaatst…Mijn absolute beautytoppers!My Profile

 • Melanie

  Ik kan niet zonder de tangle. Ook ik heb hem al een jaar of drie. Ook veelste duur bij de kapper gekocht. Maar ik zou nooit meer zonder willen. Elk dubbeltje waard. Voor het eerst in mijn leven kan ik mijn krullen uitkammen. Die olie voor in je haar heb ik al vaker over gehoord. Dus misschien toch maar eens aanschaffen. Verder gebruik ik niks ik ben voor bijna alle cosmetica producten allergies. Ik gebruik zwitsal voor de gevoelige huid. Dat is alles. Oogschaduw en mascara gebruik ik alleen als ik uit ga. Te lui om elke dag op te doen. Wat met mijn huid ook niet verstandig is.

 • Cynthia

  Superleuk om eens zoiets te lezen achter firma mama. Een bos krullen lijkt me heerlijk. Ik zou het zo laten opdrogen. Maar goed: als je dan krullen hebt, dan wil je ze niet. En andersom. Ik kan niet zonder een crème! Liefs.xxx