Uitjes/Tips

meivakantie

De mei vakantie is net begonnen & wij gaan deze vakantie niet weg. Het is dan wel even kijken hoe de meiden hier geëntertaind kunnen worden. Gelukkig zijn er een hoop leuke workshops en voorstellingen die je met de kids kunt ondernemen.

Ik heb een aantal in leuke tips in Rotterdam op een rijtje gezet. Wij zijn hier al eens geweest, echt allemaal leuk, maar met vakanties zijn er speciale programma’s . En zo te zien kun je elke dag wel vermaken met kinderworkshops & tentoonstellingen…

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum, thema Afrika, zijn er in de meivakantie allerlei activiteiten te beleven. Zo kun je meedoen aan workshops of luisteren naar voorleesverhalen of op ontdekkingsreis tijdens een puzzeltocht..kijk hier voor meer info Wereldmuseum.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam heeft in de meivakantie een heel programma aan workshops, er is elke dag wel wat tedoen. Doe mee met de workshop ‘Filosofie for kids’ (leuk voor kinderen én ouders) met vragen over ‘Wat is kunst?’ en ‘Wanneer ben je een kunstenaar?’. En maak daarna ook je eigen kunstwerk of volg de ‘Workshop Illustreren’ waar je met jouw eigen verhaal aan de slag gaat met een illustratie, onder begeleiding van een échte kinderboeken illustrator. Check het hele programma op de site van kunsthal

Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor beeldende kunst. Naast de reguliere workshops, hebben ze in de meivakantie ook een speciaal programma met diverse workshops. Kijk voor het programma op Villa Zebra.

Het nieuwe instituut

Het nieuwe Instituut, supercool voor klein fashionista’sHack je stijl! Kinderen gaan samen met hun moeder op ontdekkingstocht door de tentoonstelling “Tijdelijk Modemuseum” en zien welke uiteenlopende vormen de mode aan kan nemen. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag in verschillende workshops met het maken en verbeteren van mode. Er wordt gezorgd voor begeleiding van ontwerpers en materialen om mee te werken. De zelfgemaakte producten gaan natuurlijk mee naar huis! Check voor meer info op de site van Het nieuwe instituut.

De Vreemde vogel

De Vreemde vogel, Vlaardingen. Ook erg leuk! Heeft in de meivakantie ook elke dag knutselworkshops. Kijk voor meer info op de site.

We kunnen ook nog een dagje indoor speeltuin doen of een biosje pakken!