Mijn verhalen

Meisjesmama

Ik weet niet hoe het is om een “jongens mama” te zijn, maar ik kan je wel vertellen hoe het is om een “meisjes mama” te zijn. Wij hebben namelijk twee van die bloedjes. Een “meisjesmama”  is gewéldig om te zijn! Ik zou ook niet anders weten.

In dit huis doen we niet aan superhelden! Wij leven in een groot kasteel, met roze kamers.

“dingen” die je alleen kunt begrijpen als je een meisjesmama bent

 Wij hebben al een hoop kleinkinderen. De poppen van de girls. Ik tel er in totaal twintig! En deze poppen hebben allemaal een naam zoals; Maddy, Suns, Dorrie, Lotje, lelijke pop, Chijo etc.

Het bed van Olivia ligt vol met pluche beesten en poppen; Maddy, Suns, Dorrie, Lot en lelijke pop & altijd koortsige, jank pop Chijo! Haar bed lijkt ‘s avonds wel een freaking horror show!

Elke activiteit vraagt om een outfit change! Zelfs een eenvoudig tripje naar de supermarkt.

Elke dag was, verdomme elke dag was! (zie hierboven)

Knutselen! Theedoosjes, wc rollen, schoenendozen, geen haar op je hoofd, dat je dit zomaar weggooit. Waag het niet. Binnen een handomdraai maken ze de mooiste creaties met heel veel glitters en stickers. Een dag geen glitter is een dag niet geleefd hier.

Lijm, papier, plakband zijn niet aan te slepen in dit huis! Vooral heel veel lijm gebruiken en een extra plakbandje er omheen een daarna heel veel glitters, heel veel.

Modeshowtje en fotoshoots! Dagelijks zitten wij hier front-row, want hier worden de nieuwe creaties geshowt en niet in Milaan.

Alles moet matchen. “Ik wil wel op atletiek, maar hebben ze dan wel roze spikes?”

Wij hebben in dit huis een scala aan alle kleuren nagellakjes staan, geloof mij de Douglas is hier niks bij.  Voor elk nageltje een ander kleurtje is ons motto!

Papa is geweldig, papa is de bom! Uhh ja een meisjes papa is gewoon zwak.

Ons huis is altijd bezaaid met glitters. Onze matte plavuizen hebben een subtiel glitterlaagje gekregen. Ik haat glitters.

Kappertje spelen, doen we hier dagelijks,  vlechtjes en elastiekjes staan soms nog beter bij papa. Papa is altijd de pineut!

Overal, maar dan ook overal in dit hele huis liggen haarelastiekjes.

Hier wonen echte drama prinsessen met diva gedrag.

Meer kan ik er op dit moment niet bedenken, maar dit is heel gewoon hier in huis. En wij houden ervan. Herkenbaar? Misschien nog niet,  maar het wordt steeds erger.

9 Comments