Matcha thee, luxe cadeauverpakking
Mijn verhalen,  Review,  Samenwerking,  Winnen

Review: Matcha thee & win een luxe Matcha thee set

Van de week kreeg ik een luxe Matcha thee set van Joy of Matcha  thuisgestuurd. Nu had ik al heel veel over deze populaire thee gehoord, maar nog niet zelf uitgeprobeerd. Ik drink graag thee en dan ook groene thee. Was dus erg benieuwd. Het setje zag er al veelbelovend uit. Een mooi zwart doosje, echt een cadeautje om uit te pakken. De set is helemaal compleet. Alles wat je nodig hebt voor je eerste Matcha thee. Alleen daarom al heel geschikt als perfect cadeau voor tea lovers.

De inhoud van deze luxe Matcha thee set:
 • 30 gram Ceremoniele Matcha thee
 • Een porseleinen Matcha Bowl
 • Een bamboo klopper (Chasen)
 • Bamboo maatlepel (Chashaku)

Matcha thee met mooie mok en bamboo klopper

Wat is matcha thee?

Deze thee smaakt niet als alle andere theeën en ziet er zeker niet zo uit. Matcha thee is groene thee in poedervorm en komt uit Japan. Het wordt gemaakt van de jonge blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Wat maakt deze groene thee dan weer anders dan de gewone groene thee? De thee wordt vermalen tot poeder. En dan niet een handjevol theeblaadjes even malen tussen de stenen. Nee zo eenvoudig is het niet. Het verbouwen van matcha thee is een intensief en lang proces. Een maand voor het oogsten van de blaadjes worden planten in de schaduw gezet als reactie daarop gaan de theeplanten extra bladgroen en aminozuren (de bouwstoffen van eiwitten) produceren. Vandaar die mooie groene kleur. De poeder bevat ook nog eens een hoop vitaminen. Een echte superfood dus.  

Ik moest de eerste keer dat ik matcha thee dronk een beetje wennen aan de smaak. Het lijkt op groene thee, maar dan sterker. Je moet er van houden en misschien moet je er het ook leren drinken. 

Matcha thee is erg populair niet alleen als thee maar ook als ingrediënt in gerechten. Kijk maar eens op Pinterest voor inspiratie. Ik heb vorige week de Joy of Matcha Latte recept geprobeerd. Het is heel eenvoudig te maken. Wat ik al zei moest erg wennen aan de smaak, vond het een beetje bitter maar door wat extra honing toe te voegen werd het zoeter.

Joy of Matcha Latte recept:
 • ¾ kopje melk
 • 1 kopje kokend water
 • 1 tl Joy of Matcha poeder
 • 1 tl Joy of Matcha poeder
Bereiden:
 • Warm het water op tot net onder het kookpunt.
 • Strooi de Matcha in de mok
 • Kook de melk
 • Giet het water bij de Matcha poeder en klop (met de bamboo klopper) dit ondertussen wat op. Kantel je mok een beetje en giet er langzaam de warme melk bij, zo krijg je een mooi schuimlaagje. Zoet het geheel met honing.

Geniet van je heerlijke thee!

Matcha thee, chaser, bamboo klopper, cadeaudoos, matcha thee groene thee

Nieuwsgierig geworden naar matcha thee

Dat snap ik! Ik heb daarom leuk nieuws. Ik mag namelijk ook zo’n mooie luxe set Matcha thee set  weggeven.

Hoe maak je kans op zo’n mooie luxe theeset van Joy of Matcha?

Meedoen is heel eenvoudig. Reageer onder deze post of op de facebookpagina van Firma mama waarom je deze Luxe Matcha thee set wilt winnen.

Volgende week donderdag 11 juli maak ik via facebook en mail de winnaar bekend. 

One Comment

 • Anita H.

  Ik zie het ingrediënt matcha tegenwoordig wel meer voorbijkomen en ik was eigenlijk al nieuwsgierig ernaar. Vooral ook om gezondheidsredenen.