Recepten,  Weekmenu

weekmenu week 15

Weekmenu

Eenvoudige weekmenu, wat we allemaal wel lekker vinden, dus de kids ook. Simpel, lekker en gezond. Je moet het als drukke mama wel makkelijk houden.

Maandag

Op maandag eten wij meestal erg makkelijk en licht, omdat Noa naar Atletiek moet.

Groentesoep

1 prei

wortels

2 kippenbouillon

stokbrood

Kippendijfilet of kipfilet, wat je wil. Kippendij is meestal wat malser van smaak.

kook de kipfilet met zout en peper en bouilonblokje in een apart pannetje.

Maak de wortels en prei schoon en snij in stukjes, kook alvast 1,5 liter water met 2 kippenbouillon blokjes, gooi prei en wortel in de bouillon, als alles zacht is geworden, fijn maken met de staafmixer, voeg vermicelli & wat peterselie door de soep. Snij de kipfilet in stukjes en voeg toe bij de soep. Laat de soep nog even staan op laag vuur.

Lekker met stokbrood.

Tijd bereiden ongeveer een halfuurtje

Dinsdag

Aardappelen uit de oven, brocolli & gehaktbal.

Aardappelen wassen, in partjes snijden, 5 min laten koken, daarna in een ovenschaal met olijfolie en kruiden naar wens (ik heb rozemarijn, zeezout, peper, knoflook gebruikt.) 3 kwartier in de oven, op 200 graden. Verder geen omkijken meer naar.

Brocolli in roosjes en snijden & koken.

Ik maak altijd deze gehaktbal vinden ze allemaal lekker, maar een kant- en klare van de slager is natuurlijk ook lekker en makkelijk.

Tijd bereiden ongeveer 3 kwartier.

Woensdag

Weer een drukke dag op de woensdagmiddag, Olivia ballet en Noa moet weer naar Atletiek, gelukkig eet ik weer de versgemaakte soep van maandag!

Soep van maandag.

Donderdag

Deze pasta vinden de meisjes hier heerlijk en ongemerkt krijgen ze een hoop groente mee. Een favorietje die we vaak eten hier.

Pasta met vierkazen ravioli

2 pakken (4 pers) Vierkazen ravioli (Albert Heijn)

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 paprika

1 pakje tomaten fritto Heijnz

1 courgette

creme frache

snipper de ui en knoflook, bak deze kort, snij ondertussen de paprika, courgette in stukjes, voeg bij de ui en knoflook, peper en zout. Voeg de tomaten fritto erbij, laat nog even op zacht vuur sudderen, maak met de staafmixer of keukenmachine alles fijn tot een saus, voeg 2 eetlepels cremefrache erbij, even roeren.

Kook de 4 kazen Ravioli, schep de saus erbij, lekker met komkommer.

Tijd bereiden ongeveer half uurtje.

Vrijdag

Aardappelkroketjes (uit de oven)

Bloemkool

Vissticks

Verder denk ik geen uitleg nodig.

 

Dit waren de doordeweeks gerechten, hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven.

2 Comments