Mijn verhalen

Liegen

Ik lieg weleens…tegen mijn kinderen. Ja, dat doe ik.

Soms is het gewoon nodig. Laatst nog Olivia kwam van een kinderfeestje en had een dolfijn gekregen die kan in groeien als je hm drie weken in een kommetje met water laat. Dolfijn in het water, het ding werd na een paar dagen glibberig en viezig, na een week nog smeriger. Maar geen haar op mijn hoofd, dat ik dat gore ding weg mocht gooien natuurlijk. Uiteindelijk heb ik h’m weggegooid, dat bakje was een paar weken al een doorn in m’n oog op m’n aanrecht. Ik heb tegen Olivia gezegd, dat het gesmolten was, en dat het zo stonk, dat ik het wel weg moest gooien. Gelukkig begreep ze het.

Prachtige bloemetjes! Speciaal voor jouw mama! In een vaasje op m’n aanrecht. Gele kleine, stinkbloemetjes, waar waarschijnlijk een hond op heeft gepiest. De volgende dag heb ik tegen Noa gezegd, dat er allemaal beestje uit de bloemen kwamen, dus helaas moest ik ze weggooien.

Ik zou maar luisteren hoor, want ik heb al wat pieten gezien!

Geen pitjes doorslikken he, anders groeit er een boompje.

In een speeltuin, we gaan nu naar huis hoor, speeltuin gaat dicht, anders moet je hier blijven, andere keertje gaan we weer. (gaan we nooit meer naar toe,  want het was echt een vreselijk tokkie speeltuin)

Je moet nu echt lekker gaan slapen hoor, dan wordt het sneller morgen.

Heb je je handen gewassen? Zou ik maar snel doen, anders komen er wormen!

Nouja ik lieg dus weleens tegen mijn kids. Ik heb weleens een onderzoek gelezen dat dat dus helemaal niet zo handig is. Liegen tegen kids, krijg je oneerlijke kinderen van! Ok.

Ik vind het onschuldig, dat lieg gedrag van mij. En de meeste leugentjes zijn leugentjes om best wil. “Ik vind het echt een supermooie tekening, Olivia! Een zwaan?, Nee een varken” mama, oja inderdaad. Nu zie ik het!

Dus ik denk niet dat ik er oneerlijke kinderen van krijg. Nee hoor . Dit soort gedrag moeten ze mee dealen, vind ik. In de grote mensen wereld, zullen ze vaker leugentjes horen.

Dus ik lieg gewoon lekker verder…

Welke lieg tips heb jij voor mij?