kebab, Trakteren, traktaties
Mijn verhalen

Traktaties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. `Ongezond` maar wel lekker. Laat juf Ank het maar niet zien.

Traktaties, schooltraktaties, trakteren, wat moet je nu toch weer maken. Ik heb een paar leuke en makkelijke voor je, die ik de afgelopen jaren heb gemaakt voor de meiden. Ze zijn ook op Pinterest te vinden, want ze worden vaak gerepint. Ik hoop dat je geen juf Ank op school heb. Het zijn namelijk niet de meest gezonde traktaties. Er zit namelijk een boel suiker in. Maar ach het is feest. Op school bij ons hebben we voor zover ik weet geen streng traktatiebeleid, dus ik kan lekker `los`gaan.

Heb je zin in een makkelijk, leuke en ja ..ongezonde traktaties. Maak dan eens een snoep kebab. Zo gemaakt en succes gegarandeerd.

5 leuke traktaties die je makkelijk zelf maakt.
Snoep kebab
 • Lekker veel kleurig snoep in allerlei maten
 • Saté prikkers
 • Lintje om het af te maken

Snoep kebab, candy kebab

Poffertjes op een prikkertje

Deze poffertjes met aardbeien (nog een beetje gezond) had ik voor het Kerstdiner op school gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook een leuke schooltraktatie van maken.

 • Poffertjes, kan- en klaar. Als we makkelijk doen dan ook lekker kant- en klaar.
 • Prikkertjes
 • Poedersuiker
 • Aardbeien
 • Beetje glazuur, zodat de poffertjes aan de aardbeien blijven plakken.
 • Vrolijk lintje om het af te maken.
 • Wat strooidecoraties.

Binnen een handomdraai heb je een hele vrolijke traktatie.

Traktatie poffertjes met aarbeien

 Cupcake ballerina.

Deze heb ik voor Olivia gemaakt toen ze vier werd. Natuurlijk kun je ook de cakejes zelf bakken, maar ik koos voor kant- en klaar. Je draait de cupcake wikkel om. Het cakeje komt onder de wikkel. De foto knip je uit, dat is nog het meeste werk. De foto plak je aan het prikkertje en die steek je vervolgens in het cakeje.

 • Cupcake wikkels
 • Prikkers
 • Foto van je meisje in balletpakje ( of in iedergeval in ballerina houding)
 • Cupcakes. Ik zou voor kant- en klaar kiezen lekker makkelijk.

cupcake ballerina

Vrolijke traktatiebeestjes

Deze zijn ook heel leuk en makkelijk te maken. Olivia werd 5 jaar en samen hebben we deze traktatie beestjes gemaakt. Niet alleen leuk voor een traktatie op de basisschool maar ook leuk voor de creche of peuterspeelzaal. Je kunt dan voor een doosje rozijnen kiezen. Op de basisschool willen ze dat niet meer en kies je voor een doosjes smarties o.i.d. Tenzij er natuurlijk een juf Ank op school loopt.

 • Plastic diertjes, verkrijgbaar bij Action, Hema, Intertoys.
 • Touwtjes
 • Plakband..heel veel die plak je om  het plastic beestje en snoepdoosje heen.
 • Vlaggetjes
 • Doosjes snoep/rozijnen.

traktaties beestjes, peutertraktatie

Oreo taartjes

Deze Oreo taartjes heb ik vorig jaar gemaakt en zijn een hit op mijn Pinterest. Zeg nou zelf dat ziet er toch gezellig uit. Nee weer geen fruit in mijn traktaties. Het is feest! Druiven stoppen we wel weer in de lunchtrommeltjes. Gelukkig hebben we hier op school geen last van een juf Ank

 • Oreokoekjes
 • Tum Tum snoepjes
 • Vlaggetjes
 • Chocopasta
 • Kaarsjes
 • Discodip decoratie

Voor 1 traktatie heb je twee Oreo koekjes nodig, plak ze met een beetje chocopasta aan elkaar, prik het kaarsje en vlaggetje in de koekjes, smeer wat chocopasta bovenop de oreo, strooi er wat discodip, tum tum snoepje erbij.

oreo taartje traktatie

Dit waren een paar traktaties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik vind het altijd leuk om er een feestje van te maken, maar ik wil er niet al teveel tijd in steken. Voor meer leuke traktaties van mij, kijk dan even op mijn Pinterest pagina.