schaatsen kerstvakantie
Mijn verhalen

Vijf leuke ijsbanen met andere leuke winterse activiteiten om te bezoeken in de kerstvakantie.

Kerstvakantie vind ik de meest sfeervolle en gezelligste vakantie. De kinderen zijn lekker twee weken vrij van school. Tijd voor elkaar, ga eropuit of juist lekker met een dekentje op de bank. Ik hou van zulke dagen! Rond de kerstdagen zijn er altijd een hoop leuke sfeervolle, winterse activiteiten tedoen. Ik heb vijf leuke ijsbanen met winterse activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet. Kleed je warm aan ga lekker schaatsen of geniet van een warme chocolademelk met slagroom!

Vijf leuke ijsbanen, winterfestivals die je kunt bezoeken in de kerstvakantie
Winterpaleis Het Loo

Tijdens de kerstvakantie kijk je ogen uit in Paleis Het Loo. Het paleis is omgetoverd in een magisch Winterpaleis Het Loo. Tafels in het paleis zijn feestelijk gedekt en overal staan mooie versierde kerstbomen. In de Koetshuizen kun je de rijtuigen, sleden en auto’s bewonderen, die door de Oranjes zijn gebruikt. Op het Stallenplein vindt je de schaatsbaan, wat het Winterpaleis compleet maakt. Tijdens de Kerstvakantie zijn er speciale kinderactiviteiten, zoals servetten vouwen. Kies voor een winters menukaar in de restaurants. Kijk voor meer info en de completen agenda hier even.

Vanwege de aanstaande renovatie is het voorlopig de laatste keer dat de kerstopstelling met gedekte tafels en versierde kerstbomen in het paleis is te zien.

IJvrij Park Festvial, Rotterdam

In het Park bij de Euromast komt deze winter een kleinschalige maar sfeervolle ijsbaan te liggen. Kom gezellig schaatsen met je gezin of je geliefde. Als het donker wordt gaan de lampjes aan en zijn er extra mutsen en handschoenen en wordt er heerlijke glühwein geschonken

Het IJsvrij Park Festival bestaat uit cultuur met muziek, dans en theater, sport met schaatsclinics en wedstrijden en vermaak op culinair gebied. Kijk voor het complete programma op IJsvrij Park Festival

Coolevent, Scheveningen

Het Coolevent in Scheveningen is een leuk uitje voor het hele gezin. Op het strand, naast de Pier, vindt je een ijsbeeldententoonstelling van ruim 500m². Je komt ogen tekort. Vlakbij deze Ice Expo op het Kurhausplein vindt je 600m² overdekt schaatsplezier of geniet lekker van een warme chocolademelk op de verwarmde terrassen rondom de schaatsbaan.

Verder op de boulevard staat een mega grote Ice Roetsjbaan. Leuk voor jonge en oudere kinderen. Je moet wel een helmpje op…

Schaatsen Vrijthof, Maastricht

Tot en met 1 januari kun je nog een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Maastricht en je kunt er schaatsen er is namelijk een overdekt schaatsbaan aangelegd van maar liefst 900m² . Vanaf het wintercafe kijk je zo naar de kinderen op een aparte kinderschaatsbaan of geniet lekker in de winterlounge van een glühwein. Verder kun je naast de schaatsbaan lekker struinen op de kerstmarkt, neem een kijkje in het Huis van de Kerstman of geniet van het uitzicht vanuit het reuzenrad.

Maastricht biedt alle ingrediënten voor een gezellig en magisch dagje uit.

Ice*Amsterdam

ijsbanen, welke ijsbanen, waar, IceAmsterdam, schaatsen, kerstvakantie

Er zijn dus een hoop leuke winteractiviteiten in de kerstvakantie met leuke sfeervolle ijsbanen. Ga jij nog wat leuks doen in de kerstvakantie?