Boekentip: Alle kinderen buiten, natuur, spelen, buitenspelen.
Review,  Uitjes/Tips

Leuk boek! Alle kinderen naar buiten.

Vorige week ontvingen wij het boek: Alle kinderen naar buiten! De titel zegt natuurlijk eigenlijk genoeg. Kinderen moeten lekker naar buiten gaan, weg achter die eeuwige Ipad! Dit boek laat kinderen kennis maken met de natuur en het staat vol met inspiratie. Voor Olivia kwam dit boek eigenlijk op het juiste moment binnen. Toen ik haar al eerder op de middag vroeg; waarom ga je niet naar buiten, kreeg ik als antwoord dat er niemand thuis was. Er is “niks” tedoen mama. Diepe zucht…

Meteen aan de slag.

Olivia ging nadat ze het boek van begin tot eind had doorgenomen meteen aan de slag. Ze koos een van de vele knutselopdrachtjes uit het boek en was de rest van de middag lekker bezig.

knutselen uit het boek alle kinderen buiten

Alle kinderen naar buiten

Alle kinderen naar buiten is een boek van Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter. Met dit boek willen ze kinderen inspireren om lekker buiten op onderzoek tegaan. Het boek ziet er mooi en gezellig uit, iets wat kinderen aanspreekt en is makkelijker leesbaar.

Natuurboek vol tips en leuke weetjes

Misschien denk je aan een “natuur” boek, zeker weer zo’n geitenwollen sokken boek. Lekker saai! Nee hoor, dit boek is alles behalve dat. Het boek van zo’n 277 pagina’s dik staat vol leuke weetjes, tips en heel veel leuke knutselopdrachtjes. Geen geitenwollensokken gedoe of saai. Zoek iets leuks uit om tedoen, zoals uit een van de vele zoekkaarten. Je verbaasd je nog wat voor vogels je tegen komt met de zoekkaart voor vogels.

Alle kinderen buiten, natuurboek speciaal voor kinderen

Boek is niet alleen leuk en leerzaam voor de kinderen, maar ook voor volwassenen of professionals die met kinderen werken. Met de zomervakantie in zicht is dit wel een heel leuk vakantieboek. Ideaal voor dagen als je lekker thuis bent met de kinderen.

Misschien als tip om samen met de klas te geven voor juffencadeau?

Je koopt het boek o.a. bij Bol.com voor 29,95