Krokante havermout koekjes (1)
Recepten

Krokante havermoutkoekjes

Koekje? Ja lekker!

Koekje? Ja lekker! Van deze krokante havermoutkoekjes kun je zonder dat je schuldig voelt lekker van eten! Er komt geen suiker aan te pas, maar wat zijn ze lekker. Ik heb vaak havermoutkoekjes gemaakt, maar waren nooit lekker krokant omdat havermoutkoekjes vaak met banaan worden gemaakt. Deze zijn heerlijk krokant, door de kokosolie en speltmeel.

Uiteraard kun je ook “gewone” meel, melk,  honing in plaats van Ahornsiroop en  vanille essences in plaats van vanillepoeder gebruiken…

Ingrediënten voor ongeveer tien havermoutkoekjes:

  • 2 el speltbloem
  • 100 gram havermout
  • 2 el sojamelk
  • tl gemberpoeder
  • snufje zout
  • 25 gram kokosolie
  • puntje vanillepoeder
  • 4 el Ahornsiroop
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Gebruik een bakplaat bedekt deze met bakpapier.
Doe alle ingrediënten bij elkaar, roer goed, totdat alles lekker plakt. Je kunt met een lepel een balletje uit het mengsel halen, platdrukken op het bakpapier. Uiteraard kun je dit ook met je handen doen.
Dan voor ongeveer 18 minuten de oven in.
Laat ze afkoelen op het bakpapier. Als je ze net uit de oven haalt zijn ze nog wat zacht, maar als ze afgekoeld zijn, dan zijn ze heerlijk krokant.
Lekker voor bij de thee! Nog beter dan een stroopwafel
 

3 Comments