Krijspaleis
Mijn verhalen

Het krijspaleis

Het is de laatste zondag in de Kerstvakantie. De meiden vragen ook weer vandaag; wat gaan we doen?!?!?!?. Ik vraag aan de meiden, wat zouden jullie vandaag willen doen? Ik weet dat dit een gevaarlijke vraag is, want het kan namelijk twee kanten op gaan, of gaan zwemmen of naar een indoorspeeltuin. Noa roept; Monkeytown!! Jaaahhaaaa..Monkeytownnnnnnnn roept kopieermachine Olivia. Ik vraag aan Noa of ze dit nou meent, want een poos terug, was dit vééls te kinderachtig als je bijna tien jaar wordt. Ja ik meen het hoor, roept ze nog. Nou gaan we dan naar Monkeytown? Het zonnetje schijnt en dan gaan we naar een krijspaleis? Zo geen zin in. We kunnen ook lekker ergens gezellig wat gaan drinken in Rotterdam op een héél leuk plekje, waar ze ook echt hele lekkere taartje hebben, probeer ik nog.

Hotspot

Jahhahahhaah roept mijn kleuter, taartjes! Noa drukt dit natuurlijk meteen de kop in, Neejoh Olivia, Monkeytown! Ergens wat gaan drinken is echt niks aan hoor! Neeeeee, Monkeytown, roept mijn copy paste kleuter ook ineens vastbesloten. Ik heb alweer spijt dat ik het aan de chickies gevraagd heb. Nou vraag maar aan papa..in de hoop dat hij misschien even kan gaan. Papaaaa roept Olivia naar boven. Mogen we naar Monkeytown??? Mama vindt het goed hoor roep ze nog na. Nou mama heeft nog helemaal niks besloten, die denkt dat ze vanmiddag nog steeds naar een hippe hotspot kunnen gaan voor een lekker hip drankje met bijpassend bitterbal. Mijn kleuter komt naar beneden. Ja! Het is goed, dan blijft papa wel even thuis. Hij moet nog even werken, zegt ze. Nou dat dacht ik dus niet. Ik naar een krijspaleis, hij ook!

Krijspaleis

Het krijspaleis heeft gewonnen. Eigenlijk weet ik niet wat erger is een krijspaleis of gaan zwemmen. Gelukkig viel het nog wel mee met de drukte. Ik heb het erger gezien, dat je niet meer aan een tafeltje kunt zitten en dat je heel armoedig op de grond, tegen de muur aanzit van zo’n grote ongezellige hal. We gaan zitten en de meiden zijn al weer verdwenen. Op de achtergrond hoor ik K3, wordt er meerder malen omgeroepen dat de patat voor de kinderfeestjes klaarstaan. Huilende en gillende kinderen. Dit is mijn hippe hotspot voor de komende uren. Ik nestel mij in een ongemakkelijk plastic kuipstoeltje en ga dan maar andere ouders spotten. Net zoals op een terras, maar dan anders. Eigenlijk is dat nog het meest vermakelijker voor alle ouders. Wifi en andere ouders spotten. De meeste papa’s en mama’s zie je in van die afgezakte joggingbroeken, geen sweatpants maar lelijke joggingbroeken rondlopen. Vaders, die als blijerds van de glijbaan gaan met hun kroost. Heel veel zwangere vrouwen met nog twee koters op ieder een arm, gezellige momentjes beleven in de ballenbak.

Joggingbroek

En nee.. ik loop hier echt niet in een joggingbroek, maar eerlijk is eerlijk ik heb wel in de ballenbak gezeten toen ze ook nog zo klein waren en mijn man heeft Noa echt weleens uit een klimtoestel gehaald omdat ze niet meer durfde…(niet in joggingbroek) En we stonden op het punt om óók een abonnement aan te schaffen. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan hoor, abonnement op de dierentuin vonden we dan toch leuker…

Eerlijk is eerlijk…

Na drie uurtjes houden we het voor gezien. We zijn 3 koppen thee, toasti en een appeltaart verder. De meiden lokken we met een ijsje, want die willen lang niet naar huis. Ik ben onderhand immuun geworden van al die herrie hier. Voor het komende halfjaar hoeven we hier niet meer te komen. Nou okay, eerlijk is eerlijk…de meiden hebben zich goed vermaakt, zijn lekker uitgeraasd en hopelijk moe. De tijd ging snel, maar mijn favoriete uitje zal het never nooit worden. Ook de volgende keer probeer ik mij weer te verzetten. Ik vind het vreselijk.

Heb jij een abonnement op het krijspaleis? Of kom je er ook liever niet.

17 Comments

 • marieke

  Hahaha! Was altijd blij dat ik op de peuterochtenden kon gaan. Ik probeer krijspaleizen in weekenden en vakanties zoveel mogelijk te vermijden. Een abonnement voor een krijspaleis is dan ook geen optie. Gelukkig gaan ze wel veel liever naar de dierentuin, dus ook wij hebben een abonnement op de dierentuin 🙂
  marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #2My Profile

 • Mathilde

  Op zijn tijd maar zeeeeeker niet iedere week!! Idd de kids zijn nu op een leeftijd dat ik ze dan dus gewoon 3u lang niet zie…alleen af en toe voor een rondje limonade.

 • Merel

  Jawel, we gaan soms. Maar vooral zodat ze zich lekker kunnen uitleven. Niet voor mezelf, ik ben al een paar keer flink verkouden thuisgekomen. Moet je ook niet te veel over nadenken verder… De kinderen vinden het fantastisch en ik snap het wel, had ik ook gevonden als ik zo jong was. Snap jou ook heel goed, het is in die indoor speeltuinen vaak zo sfeerloos en de catering beroerd. Zou ook liever op een fijn terras zitten of bij een hip café met een echt lekkere lunch!
  Merel onlangs geplaatst…7 fouten die ik als beginnend blogger maakteMy Profile

 • Marie

  Ik vind het echt vreselijk, dat gegil, ik ben doodmoe als ik thuis ben en me oren suizen na. Maar helaas zal ik binnenkort ook weer moeten want Caitlin wil graag uitgerekend daar haar kinderfeestje. Ik probeerde nog andere dingen, cupcakes versieren, plaswijck, hier thuis iets doen, nou ik heb haar nog niet om. Ze is echt vastbesloten dat het MonkeyTown wordt. Pffffwww vreselijk! Maar ik ga toch echt niet in joggingsbroek hihihihih

  • Firma mama

   ja weet je…Olivia wil ook naar monkeytown met haar feestje (duurt nog wel ff) Het is ook echt geweldig voor die kids natuurlijk. Voor ons minder ( en dan zit er nog een bij ons om de hoek!) maar een keer in de zoveel tijd vind dan wel goed. Maar leuk nee, verschrikkelijk!

 • Barbara

  Die indoorspeeltuinen vind ik ook vreselijk. Ben erna ook echt helemaal kapot en mijn oren tuiten nog een paar uurtjes na. En de kids vinden het fantastisch natuurlijk. Maar ik krijg daar ook altijd acuut smetvrees. En in de week erna is iedereen altijd ziek, zwak of misselijk. Zie je wel denk ik dan, toch goed gezien, smerige boel.En toch ga ik dan weer, alsof ik het vergeten ben of goede hoop heb of iets. Raar toch?

 • Kim

  Ik ben denk ik de uitzondering op de regel. Ik vindt het namelijk echt heel erg leuk. Saphyra houdt al 2jaar haar kinderfeestje in monkeytown en ik vindt het daar echt heel leuk. Toen Marleen 4 werdt zijn we naar pukkemuk gegaan. Dat is binnen, buiten en een gedeelte water, aangezien mijn kinderen 7 en 9juli jarig zijn, is zeker die laatste heel geschikt. Dus ja ik vindt het wel leuk (en nee ik ben geen joggingsbroekmama)

 • Roelina

  haha, het krijspaleis, zo had ik het nog niet bekeken. Ik ben er overigens wel fan van (ikzelf niet hoor, ga vele malen liever naar een dierentuin inderdaad), maar mijn kleine klauterkabouter vindt het helemaal geweldig, en ach daar doen we dan maar voor toch?
  Roelina onlangs geplaatst…Roelina’s jaaroverzicht 2016 #4My Profile